Op 16 mei

Beste Zangers-special in plaats van Songfestival-finale

25 maart 2020 11:18 | amusement | Door Irma Tomas

© AVROTROS
AVROTROS probeert in mei het Eurovisie Songfestival toch nog levend te houden. Zo zendt de omroep op 16 mei, de dag van de finale, een Eurovisie Songfestival-special uit van Beste zangers

De teleurstelling van de afgelasting van het Songfestival is groot, maar AVROTROS doet haar best om troost te bieden aan fans. De Beste zangers-special is een herhaling waarin voormalig Eurovisie Songfestival-deelnemers OG3NE, Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace, Jan Dulles, Gerard Joling, Willeke Alberti, Edsilia Rombley en Jeroen van der Boom hun favoriete Songfestival-nummer zingen. De artiesten hebben allemaal zo herinneringen aan hun deelname en die halen ze ook nog even op. 

Het Songfestival van 1975

Daarnaast is er nog veel meer Eurovisie Songfestival bij AVROTROS. Op zaterdag 9 mei herhaalt NPO 1 overdag het Songfestival van 1975 het jaar dat Teach-Inn won met Ding-a-Dong. Dinsdag 12 mei, de dag van de eerste halve finale, kunnen we nog een keer kijken naar de Songfestival-documentaire Op weg naar de winst van Cornald Maas.

Op zaterdag 16 mei presenteert Margriet van der Linden een extra zaterdageditie van haar talkshow M, daarna is dan de Beste zangers-special te zien. 

Meer over