En andere spelelementen

Big Brother introduceert huismeester

29 december 2020 09:21 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland/Wim van de Genachte
Er is weinig kans dat de makers van het nieuwe Big brother verveling toestaan. Bij de doorstart zijn tal van nieuwe spelregels toegevoegd.

In de oorspronkelijke Big brother reeks hadden de bewoners op een weekopdracht na vrij weinig te doen. Dat is bij de reboot wel anders, zo bevestigt RTL een kleine week voor de start.

14 kastjes

De weekopdracht is uitgebreid naar een serie opdrachten die de bewoners moeten uitvoeren om de pot te spekken voor de uiteindelijke winnaar. In totaal kan 100.000 euro gesprokkeld worden, maar bij de opdrachten komen ook een aantal plottwists kijken, zo beloven de makers. Oplettende kijkers viel het op dat er 8 bewoners zijn, maar dat huis duidelijk is berekend op 14 mensen.

Macht en geheimen

Nieuw is de rol van de huismeester. Eén van de bewoners krijgt deze titel die ook de nodige macht met zich meebrengt. Zo mag de huismeester onder meer de indeling van de slaapkamers bepalen, wat ongetwijfeld voor frictie binnen de groep gaat zorgen. Daarnaast hebben de bewoners allemaal minstens één geheim dat een belangrijke rol gaat spelen in het verloop van de show.

Big brother gaat vanaf maandag 4 januari van start.

Meer over