Met RIVM-maatregelen

BNNVARA maakt zevende seizoen van First Dates ondanks coronacrisis

15 mei 2020 16:06 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Estera Marysia
Heb je als fan van First Dates een dagelijkse portie vreemde, ongemakkelijke en af en toe een geslaagde date nodig aan het einde van een (werk)dag? Dan kun je opgelucht ademhalen, want ondanks het coronavirus verschijnen er in september nieuwe afleveringen.

De opnames voor het zevende seizoen van First Dates staan gepland voor juni, zo vertelt een woordvoerder van BNNVARA aan het AD. De makers nemen bij het faciliteren en filmen van de dates de RIVM-richtlijnen in acht. “Aan de bar bij binnenkomst, maar ook aan tafel die nu ruimer is, omdat zij normaal gesproken best dicht op elkaar zaten, is er meer ruimte."

Moment van de waarheid

Toch is nog niet alles volledig afgekaderd. “We worstelen alleen nog een beetje met het moment van de waarheid. Als de kandidaten na afloop naast elkaar zitten en kenbaar maken of ze nog een tweede date willen. Dan zitten ze vlak naast elkaar, maar we moeten nog bekijken of ze dan op anderhalve meter zitten, of dat er plexiglas tussen hen zit.” 

Maître Sergio en barman Victor zijn ook van de partij in het zevende seizoen van First Dates. De nieuwe afleveringen zijn te zien op NPO3.

Meer over