Boer Marc is geen boer

Marc Verkuyl, de knapste deelnemer van Boer zoekt vrouw, is geen boer. Dat ontdekte zakenblad Quote. Sterker nog, de ‘boer’ werkt voor managementkantoor Amsco, een Amsterdams bedrijf. Hij is dus alles behalve viskweker.

Hij blijft natuurlijk hartstikke leuk, maar een echte boer is Marc Verkuyl niet. Hij is alleen maar een uitzendkracht. Het uitzendbedrijf waarbij Marc is aangesloten zendt slechts experts en managers uit naar Afrika. Marc is aangenomen om zoveel mogelijk winst te maken met het kweken van tilapia. Daarom runt hij nu de bewuste vissenfarm in Zambia.

Geen klassieke boer

De KRO-NCRV, dat Boer zoekt vrouw maakt, laat aan Quote weten dat Marc ‘geen boer is in klassieke zin, maar wel een voorbeeld is van het nieuwe boeren’. Niks aan de hand dus volgens de omroep, maar hoe je het ook wendt of keert, een echte viskweker is hij ook weer niet. 

Knappe kop

Maar ach, wat maakt het uit… knap is hij wel. Op Twitter vielen massa’s vrouwen in katzwijm voor de 37-jarige boer Marc. Hij kan door zijn fijne verschijning in ieder geval rekenen op een hoop brieven. Dat schrijven kan nog tot 11 september. Wie er uiteindelijk naar Zambia vertrekken zal in januari te zien zijn.

Boer Wim

Marc is niet de eerste 'nepboer' van Boer zoekt vrouw. Boer Wim deed zich in 2015 voor als eigenaar van een boerderij in Tanzania, zo ontdekte Quote. Maar ook hij was niet de eigenaar van die boerderij. Wim deed wel goede zaken met Boer zoekt vrouw, hij trouwde in juni 2015 met zijn grote liefde Rita.

Reageren