Boer Tom werd paranoïde van paparazzi

14 Juni 2016 09:27 | amusement | Door Televizier

Boer Tom heeft een bittere nasmaak over gehouden aan zijn deelname aan Boer zoekt Vrouw. De bekendheid beviel hem niet en zijn gezondheid werd er ook niet beter op.

Tom Groot, beter bekend als boer Tom van Boer zoekt Vrouw werd helemaal gek door zijn deelname aan het populaire programma. De plotselinge bekendheid beviel de bollenkweker totaal niet. "Van onbekende boer was ik ineens een bezienswaardigheid geworden", vertelt Tom in gesprek met VIVA.

Paparazzi langs de lijn

Boer Tom was een ware sensatie in het datingprogramma van KRO-NCRV. Hij kreeg meer dan 1.800 brieven van hunkerende vrouwen, maar uiteindelijk werd de zoektocht van Tom geen succes. Journalisten zorgden vervolgens voor een bittere nasmaak bij de polderhunk. "De paparazzi lagen in de bosjes tegenover mijn huis, reden me achterna en stonden langs de lijn als ik in het weekend voetbal speelde." 

Wakker van de stress

De gezondheid van Tom werd ook aangetast door de media-aandacht. "Soms werd ik 's nachts wakker en moest ik enorm over mijn nek. Ik was er helemaal klaar mee." De vervelende gevolgen van het programma zorgden ervoor dat de boer zelfs 'een beetje spijt' kreeg van zijn deelname. 

Toch gelukkig geworden

Tom had naar eigen zeggen sowieso nooit interesse om op televisie te komen, ook niet tijdens Boer zoekt Vrouw. In hoeverre dit waar is, valt te bezien. Sinds 2015 is hij namelijk hovenier in het RTL-programma Eigen Huis en Tuin. Ook in de liefde gaat het Tom inmiddels voor de wind. Hij woont samen met Marieke, die hij na afloop van Boer zoekt Vrouw leerde kennen.

Meer over