Monica Wardenaar

Boer Zoekt Vrouw 2020: Annemiek heeft spijt en Jan is verliefd

20 april 2020 10:37 | amusement | Door Irma Tomas

© Monica Wardenaar

Relatie-expert Monica Wardenaar analyseert voor Televizier.nl dit seizoen van Boer zoekt vrouwJan en Geert hebben gekozen. Ze weten met wie ze op citytrip willen. Nou ja, gekozen…de Vera’s voelden dat hun boer niet de ware was en besloten te vertrekken. Dat logés kiezen is dit seizoen heel normaal.

Elk menstype heeft twee types die het best passen. Met deze twee heb je een echte klik. Deze klik betekent dat karakters een match zijn: een goede basis voor een succesvolle relatie. Het contact is vanzelfsprekend, jullie begrijpen elkaar en het voelt alsof je elkaar al langer kent.

Als je als menstype bij elkaar past en een klik hebt, voel je een bepaalde aantrekkingskracht. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je ook verliefd wordt. Daar is meer voor nodig: fysieke aantrekkingskracht … vlinders in je buik en het gevoel dat je elkaar wilt aanraken.

Vera neemt afscheid van Geert

De omgekeerde wereld: de logé kiest, in plaats van de boer. Maar Vera wist het zeker en ze wilde eerlijk zijn tegen Geert. “Ik vind jou een superleuke man, maar ik denk niet dat er een liefdesrelatie tussen ons gaat ontstaan”, bekende ze. ‘’Nee, dat gaat niet ontstaan. Dat wist ik ook wel. En van mijn kant ook niet”, antwoordde hij. Dat waren zijn wóórden. Aan zijn ogen en lichaamstaal te zien leek hij toch wel teleurgesteld.

Aan Yvon legde hij uit: “Er was geen klik. Maar ja, bij haar ook niet.” Terecht merkte Yvon op: “Maar die klik was er in eerste instantie wel, toch?” Vera is een Mercurius-Saturnus en Geert is een Mercurius. Ze hebben allebei Mercurius kenmerken. Dus ja, Geert en Vera hadden zeker een klik, een bepaalde aantrekkingskracht.  Alleen miste Vera diepgang en gezamenlijke interesses.

Annemiek heeft spijt

De logés zijn weer naar huis en Annemiek blijft alleen achter op haar boerderij. Ze is wat verdrietig, maar ze kon niet anders dan Erik naar huis sturen. Toch had ze wel spijt dat ze niet eerder het gesprek met Erik was aangegaan, want dan had ze misschien met een andere blik naar de andere jongens gekeken. Dat had waarschijnlijk niet veel uitgemaakt denk ik, want uit de meer dan 600 brieven koos ze mannen die niet bij haar passen.

“Wat nu?”, vraagt Yvon. “Ik ga vanavond weer koeien melken en kijken wat de toekomst brengt”, antwoordt ze gelaten. Kenmerkend voor een Venus-Mercuriustype. Aan de ene kant afwachtend en misschien zelfs hopend dat de prins op het witte paard op haar deur klopt. En aan de andere kant weet ze precies wat ze wel en niet wil.

Jan en Nienke hebben vlinders in hun buik

Vera wilde even met Jan kletsen. Ze twijfelde, want de klik die ze eerst met Jan voelde was aan het vervagen. Maar een klik vervaagt niet of wordt niet minder. Het lijkt minder te worden als er na aantrekkingskracht geen fysieke aantrekkingskracht volgt.

“Tot gister dacht ik dat we heel erg een klik hadden en ik had het gevoel dat ik bijzonder voor je was ofzo. En gisteravond veranderde dat gevoel een beetje”, zei ze wat voorzichtig. Dat had ze goed aangevoeld en Jan biechtte op dat er inderdaad iets gebeurd was die avond … bij hem van binnen. Wat hij het liefst wilde, was gebeurd: Hij was verliefd aan het worden … op Nienke. Die kans was groot, want Jan is een Mars-Jupiter en Nienke is een Venus-Mercurius. Ze zijn elkaars maximale aantrekking, een goede match dus.

Bastiaan kan niet meer goed nadenken

Voor Bastiaan wordt het steeds lastiger om zijn aandacht te verdelen over zijn beide vrouwen. Hij voelt zich meer aangetrokken tot de flirtende Milou dan tot de daardoor teruggetrokken Elise. “Milou geeft mij aandacht, ze flirt met mij en dat doet heel veel met mij. Ik kan dan niet meer nadenken”, vertrouwt hij Elise toe.

“Ik vind je superleuk, maar ik vraag me af of ik pas in een leven hier”, bekent Milou aan Bastiaan.  Ze heeft besloten in eerste instantie te gaan voor ‘de man’ en dan te kijken wat er meer bij komt kijken. Lijkt me geen goede strategie, want Bastiaan wil per se geen lange afstandsrelatie.

Geert-Jan kan wel huilen

Uiteindelijk zal Geert-Jan nu toch zelf moeten kiezen, want het ziet er niet naar uit dat zijn vrouwen zelf zullen beslissen om op te stappen. Ze vinden het veel te gezellig met hem. En Geert-Jan wordt steeds wanhopiger, hij kan echt niet kiezen tussen Karine en Jacqueline. Liefst wil hij ze allebei houden. En als dat niet kan … dan maar niet kiezen en ze allebei verliezen. We gaan het zien.

--------------------------------

Monica Wardenaar is relatie-expert, TypeDating coach en schrijfster van het boek Jij past echt bij mij. Naast workshops over het vinden van je ideale partner, geeft ze als MensTypes trainer workshops over hoe je MensTypes toepast om succesvolle samenwerking en (werk)relaties te creëren.

www.menstypes.nl

Meer over