Monica Wardenaar

Boer Zoekt Vrouw 2020: Jan voelt kriebels en Annemiek blijft alleen

13 april 2020 12:08 | amusement | Door Irma Tomas

© Monica Wardenaar
Relatie-expert Monica Wardenaar analyseert voor Televizier.nl dit seizoen van Boer zoekt vrouw waarin bijna weer gekozen moet worden. Dit zal niet voor iedereen een stressmoment zijn. Want dit seizoen zijn er opvallend veel twijfelaars: logés die voortijdig besluiten te vertrekken, omdat hun boer(in) in real life tegenvalt. Het lijkt er zelfs op dat Annemiek alleen achter blijft.

Menstypes is een methode waarmee je aan het uiterlijk ziet of iemand een goede match is. De 13 types hebben allen een kenmerkend uiterlijk en specifieke karaktertrekken. Daarnaast hebben alle types 2 basiskaraktereigenschappen: positief of negatief en passief of actief. Passief in de zin van ruimtegevend en actief in de zin van ruimtenemend. Ruimtegevende types zijn over het algemeen rustig en geduldig, ruimtenemende types druk en ongeduldig.

Geert is tevreden

Geert is tevreden met hoe het gaat. “Tussen hun gaat het goed en met mij gaat het ook goed. We hebben het gezellig, leuk en op z’n tijd goeie gesprekken”, vat hij samen. Angela is verrast: Vera en zij houden het goed uit met elkaar, ondanks dat ze zo verschillend zijn. Maar zo vreemd is dat niet, want Angela is een Jupitertype en Vera een Mercurius-Saturnus. Deze types zijn bijna elkaars maximale aantrekking, een goede match dus.

Wanneer Geert opmerkt dat Angela soms een beetje stilletjes is vertelt ze hoe dit komt. “Ik wil Vera de ruimte geven, die ze nodig heeft. En dan denk ik: weet je wat, ik doe gewoon een stapje terug.” Angela is een Jupiter met ruimtegevend als basiskaraktereigenschap en voor haar is ruimte geven vanzelfsprekend gedrag. Vera is een ruimtenemend type. Het zou zomaar kunnen dat ze het echt niet weet, als ze zegt: “Ik eis bewust of onbewust…ik weet het niet…zijn aandacht op.”

Annemiek wil pijn vermijden

Na een gezellige avond met haar vriendinnen en logés is Annemiek eruit. Ze vindt Jelte een lieve jongen, maar meer zal het niet worden. Ze kan geen gevoel voor hem krijgen en moet er zelfs niet aan denken dat hij haar aanraakt. Jelte is een Jupiter-Maan en geen ideale match.

Annemiek is tot de conclusie gekomen dat ze gevoel heeft voor Erik. Toch is ze bang dat het allemaal heel erg pijn gaat doen als ze elkaar beter gaan leren kennen. Drenthe en Gelderland liggen te ver uit elkaar en ze wil geen lange afstandsrelatie. Duidelijk! Maar waarom dan Erik uitnodigen als je van tevoren weet dat het niet haalbaar zou kunnen zijn? Erik was zichtbaar nog aan het overwegen wat te doen. Maar met haar voorstel: “Dan gaan we eerst eten en dan ga jij je tas ook pakken, zeker…?”, liet ze Erik weinig keus.

Erik en Annemiek delen dezelfde grote passie voor paarden en zijn voor een deel hetzelfde type. Alhoewel niet ideaal, een relatie zou kunnen. Toch denk ik dat ‘opnieuw beginnen’ voor Annemiek geen slecht idee is en dat ze beter op zoek kan gaan naar haar stoere man.

Bastiaan wil ook een huisvrouw

Bastiaan is duidelijk in wat hij zoekt en verlangt van een partner, maar volgens mij is wat hij zoekt zeldzaam. Boekhoudster, iemand die werkt in zijn bedrijf én iemand die ook het huishouden organiseert terwijl hij werkt. Milou vindt Bastiaan best leuk, maar heeft serieuze twijfels over een leven op de boerderij. Ze ziet zichzelf niet als verzorgende (huis)vrouw van Bastiaan. Elise heeft meer inlevingsvermogen en snapt het allemaal wel: mannen moeten werken. Ze zou misschien wel voor Bastiaan willen gaan. Ze is een Mars-Jupitertype en past daarom bij hem, maar of het ‘old school’ rollenpatroon haar ding is? We gaan het zien…

Het kabbelt rustig voort bij Jan en Geert-Jan

De kwetsbaarheid en openheid van Jan wordt gewaardeerd, hij vertrouwt Nienke zelfs toe een beetje kriebels te voelen. Voor wie? Dat is nog zijn geheim. Hij doet zijn best beide logés evenveel aandacht te geven. Vera is ervan overtuigd dat Jan en zij een hele sterke klik hebben. Ze ziet het dan ook niet als bedreiging dat Jan en Nienke samen een klus gaan doen. Ze heeft ook helemaal gelijk als ze zegt: “die klik gaat niet veranderen als zij 5 uur met elkaar gaan praten. Die klik is er of die is er niet.” Misschien wil ze het niet zien, maar net zoals Jan en zij een klik hebben, hebben ook Nienke en Jan een klik … best spannend.

Karine en Jacqueline hebben het nog steeds erg gezellig op de boerderij van Geert-Jan. Naast veel humor en ochtendknuffels is er eindelijk wat meer diepgang. Karine blij! Ze krijgt Geert-Jan zelfs aan het huilen, wat bij dit type eigenlijk niet zo moeilijk is. Geert-Jan is gek op beide vrouwen, maar zal binnenkort toch een keuze moeten maken. Hartbrekend momentje voor een Venustype.

--------------------------------

Monica Wardenaar is relatie-expert, TypeDating coach en schrijfster van het boek Jij past echt bij mij. Naast workshops over het vinden van je ideale partner, geeft ze als MensTypes trainer workshops over hoe je MensTypes toepast om succesvolle samenwerking en (werk)relaties te creëren.

www.menstypes.nl

Meer over