Monica Wardenaar

Boer Zoekt Vrouw 2020: Annemiek zoekt de vonk en Geert mist diepgang

6 april 2020 11:02 | amusement | Door Irma Tomas

Relatie-expert Monica Wardenaar analyseert voor Televizier.nl dit seizoen van Boer zoekt vrouw waarin de boeren en hun logés elkaar nu echt leren kennen. En daarmee komen ook de nodige twijfels.

Zo jammer dat Annemiek gekozen heeft voor mannen die niet bij haar passen. Dan doe je mee met een datingprogramma omdat je graag een levenspartner wilt en vervolgens kies je voor mannen die niet met jou matchen. Gemiste kans! Met MensTypes zie je van te voren of iemand bij jou past en of je met iemand een echte klik zult hebben. Dat zie je zelfs al aan een foto. Dan hoef je dus geen ongemakkelijke dates met teleurstellende potentiële partners meer te hebben.

Geert en zijn billenmeisjes

“Als ik jullie zie, zie ik billenmeisjes”, zei Geert opgewekt toen ze op het platteland liepen. Hoezo Geert gaat voor uiterlijk? Maar het oog wil ook wat, is zijn mening. Op Vera’s vraag of hij verliefd kan worden op iemand die niet knap is, antwoordt hij niet echt overtuigend: “Ja als het karakter goed is, want dat is toch het belangrijkst.” Geert is een Mercuriustype en die zijn niet zo van diepgang en dat is wat Vera mist bij Geert. Angela kan nog steeds niet geloven dat Geert twee zo verschillende types laat blijven. Maar zo vreemd is het niet dat hij bij beide vrouwen aantrekkingskracht voelt en zij bij hem. Want Angela is zijn maximale aantrekking en Vera is bijna hetzelfde type als Geert. Allebei een goede match.

Annemiek en haar mannen willen voelen

“Twee jongens die hopen nog iets te gaan voelen en ik hoop dat de vonk nog overslaat”, zegt Annemiek bedenkelijk. Het spettert inderdaad nog niet op de boerderij van Annemiek, zelfs geen ietsiepietsie vonkje. De gezamenlijke momenten blijven geforceerd en ongemakkelijk. Ze hoopt dan ook dat ze in een meer ontspannen sfeer dichter tot elkaar zullen komen. Maar er is niet veel chemie tussen Annemiek en haar jongens, omdat ze qua type niet de ideale match zijn. Want als je een echte klik hebt, ben je oprecht geïnteresseerd in elkaar en wil je meer weten van elkaar. Dat gaat vanzelf en dat is precies wat ontbreekt op de boerderij: diepere gesprekken om elkaar beter te leren kennen.

Geert-Jan houdt van zijn campingsmoking

Jacqueline vindt dat Geert-Jan zijn jogging broek alleen op het terrein mag dragen. Zeker niet als ze boodschappen gaan doen. Maar Geert-Jan is een Venus en dit type voelt zich prettig in comfortabele kleding. Ze zullen eerder kiezen voor makkelijke kleding dan voor een strak pak. Of zoals Geert-Jan zelf zei: “maar zoals ik al 60 jaar ben, dat kan ik niet veranderen.” Het klopt, dat hij dat zo voelt. Het is de aard van het beestje. Elk menstype heeft aangeboren karaktereigenschappen en gedrag wat je niet kunt veranderen.

Jan kiest voor Nienke en Vera

Jan heeft afscheid genomen van Froukje. Nienke en Vera zijn opgelucht en blij dat ze mogen blijven. Waar de diepgang wordt gemist op de andere boerderijen is dit bij Jan niet het geval. Direct de diepte in bij het wakker worden is zelfs voor Vera een beetje too much. Zijn vrouwen vinden juist dat hij een goede prater is. Aandacht heeft en goed kan luisteren. Jan vindt zelf dat hij soms te veel kan doordraven en met oogkleppen op doorgaat. Deze karaktereigenschappen zijn typerend voor een Mars-Jupiter.

Bas geniet van zijn vrouwen

Bas vindt het leuk om te zien dat zijn logés het naar hun zin hebben. Met z’n drieën lijkt het allemaal erg gezellig. Toch wordt er onderliggend best wel een strijd gevoerd tussen de dames. Ze zijn redelijk aan elkaar gewaagd, allebei hebben ze hun eigen strategie. Elise is een direct type dat bot uit de hoek kan komen. Toen Milou zei dat ze eigenlijk wel even op de grote machine wilde zitten, antwoordde Elise bits: “Het is geen kinderfeestje, je moet gewoon werken.” Hiermee bracht ze Milou even van haar stuk. Het wapen wat Milou gebruikt is nieuwsgierigheid en slimme vragen stellen. Hierdoor wordt Elise weer onzeker. 

--------------------------------

Monica Wardenaar is relatie-expert, TypeDating coach en schrijfster van het boek Jij past echt bij mij. Naast workshops over het vinden van je ideale partner, geeft ze als MensTypes trainer workshops over hoe je MensTypes toepast om succesvolle samenwerking en (werk)relaties te creëren.

www.menstypes.nl

Meer over