Relatie-expert Monica Wardenaar

Boer Zoekt Vrouw 2020: Bastiaan twijfelt niet en Annemiek is teleurgesteld

2 maart 2020 10:21 | amusement | Door Irma Tomas

© Monica Wardenaar
Relatie-expert Monica Wardenaar analyseert voor Televizier.nl dit seizoen van Boer zoekt vrouw. In deze aflevering was het speeddaten geblazen en maakten de boeren en boerin kennis met tien briefschrijvers waarvan ze hopen dat daar de ware tussen zit. Hebben ze goed gekozen?

Vanuit MensTypes naar de boeren en hun keuzes kijken is verrassend, want je ziet dingen die je anders niet zo zou zien. MensTypes is een typologie waarmee je aan het uiterlijk ziet wat het karakter is. Er zijn 13 types, 7 klassieke en 6 gecombineerde. Elk menstype heeft twee types die het best passen. Dat is hetzelfde type als jij en je maximale aantrekking, je tegenpool. Deze twee types passen bij je, omdat karakters een match zijn.

Geert vindt zijn ‘wauw’
Op de vraag van Annemiek of Geert zijn wauw-factor had gezien kon hij blij antwoorden: “Ja, die wauw-factor zat er wel bij.” Al zijn speeddates waren lyrisch over hem. Van een opgewonden “ik had er zo’n goed gevoel over” tot een bijna verliefd “ja, het is écht een leuke man”. Ik kan me voorstellen dat Geert een wauw-gevoel had bij zijn dates. Want zijn keuze viel op twee dates die z’n maximale aantrekking zijn, twee dates zijn hetzelfde type als hij en een date is geen match.  

Annemiek kan wel huilen
Bij een type als Annemiek past wel een stoere man. Het is dus niet vreemd dat ze zei:  “Ik val op stoere mannen.” Ze nodigt voor haar speeddates, tot haar eigen verbazing, hoofdzakelijk mannen uit die werken in de zorg. Een mooi beroep, maar niet echt stoer. Zichtbaar teleurgesteld zei ze tegen haar boeren vrienden: “Ja ik heb er vijf uitgezocht, waarvan er drie echt leuk zijn. Maar ik geloof niet dat de ware er tussen zit, want dat weet ik meestal wel binnen 2 minuten.” Ze zou zomaar eens gelijk kunnen hebben.

Bas weet het zeker
Bas had geen enkele twijfel. Hij had met meerdere van zijn dates een klik op verschillende vlakken. Hij straalde ook van oor tot oor. En dat kan ik me voorstellen. Zijn score is: drie types zijn z’n maximale aantrekking en twee types zijn hetzelfde als hij, of combinaties daarvan. Niet slecht dus, voor een boer die risico’s durft te nemen en zijn hart volgt.

Geert-Jan zorgt voor zijn dates
Geert-Jan is een verzorgend type en tijdens de speeddates kwam zijn zorgzame karakter duidelijk naar voren. Van mandarijntjes pellen tot eitjes koken, niets was hem te veel en het werd gewaardeerd. Het zou me niets verbazen als Geert-Jan zijn ideale partner vindt. Hij gaat namelijk op date met vier vrouwen die zijn maximale aantrekking zijn of een combinatie daarvan. Slechts een vrouw is geen ideale match.

Jan genoot van het daten
Het speeddaten waar Jan tegenop keek viel hem mee. “Ik vond het best leuk om te doen”, zei hij enthousiast. Begrijpelijk, want ik denk dat hij met velen een klik had. Uiteindelijk viel zijn keuze voor de dagdate op twee types die zijn maximale aantrekking zijn, drie die hetzelfde type zijn als hij of een combinatie daarvan. Dat zit wel goed!

--------------------------------

Monica Wardenaar is relatie-expert, TypeDating coach en schrijfster van het boek ‘Jij past echt bij mij’. Naast workshops over het vinden van je ideale partner, geeft ze als MensTypes trainer workshops over hoe je MensTypes toepast om succesvolle samenwerking en (werk)relaties te creëren.

www.menstypes.nl

Meer over