Monica Wardenaar

Boer Zoekt Vrouw 2020: Geert-Jan is opgelucht en Geert zoekt naar kriebel

23 maart 2020 10:41 | amusement | Door Irma Tomas

© Monica Wardenaar
Relatie-expert Monica Wardenaar analyseert voor Televizier.nl dit seizoen van Boer zoekt vrouw waar het nog niet zo wil lukken bij de boeren. Regelmatig vallen er ongemakkelijke stiltes en zijn er onhandige pogingen om een gesprek te beginnen. Natuurlijk is het te vroeg om nu al conclusies te trekken, want het zal vast nog gaan spetteren en vonken dit seizoen.

Als je in de basis bij elkaar past heb je een goed fundament voor een duurzame relatie. Of zoals Geert zei: “Als de fundering maar goed zit, de rest komt vanzelf wel.” Bij MensTypes bestaat deze fundering uit ‘karakters die een match zijn.’ Handig aan MensTypes en TypeDating is dat je aan het uiterlijk al ziet welk type het best bij je past. Je hoeft dan niet achteraf te zeggen: “We zijn uit elkaar, onze karakters pasten toch niet echt bij elkaar.” Want naast fysieke aantrekkingskracht en gezamenlijke interesses is het voor een langdurige relatie essentieel dat ook karakters een match zijn.

Annemiek speelt een spelletje
Annemiek is de moeizame gesprekken een beetje zat en speelt liever een spelletje om elkaar beter te leren kennen. Goede beslissing, want de sfeer werd meer ontspannen. Met Steven heeft ze niet veel gespreksstof, dat vindt ze lastig. Dit zal niet veranderen, want Steven is geen type dat makkelijk onderhoudend zal babbelen. Met Eric heeft ze het meeste gemeen, zegt ze. Maar veel gezamenlijke interesses hebben is niet genoeg voor een superrelatie. Toch hebben Eric en Annemiek qua type ook karakterovereenkomsten. Het zal niet de spetterende relatie worden met een stoere man, maar wie weet …

Jan is niet verslaafd
Zijn drugsverhaal heeft impact gehad op zijn logés, ze kunnen het maar moeilijk loslaten. Vera kreeg er zelfs slapeloze nachten van. Ze is in dubio want ze ziet het wel zitten om voor 4 kinderen te zorgen, al zijn die niet van haar, en samen een bedrijf op te bouwen met de man waar ze van houdt. Maar als die man op feestjes aan de pillen en de snuif gaat, zou haar dat verdriet doen. Ze was dan ook opgelucht toen Jan vertelde dat het geen verslaving is, dat het geen groot ding is in zijn leven. Waarom vertelt hij dat dan bij een eerste kennismaking? Omdat een Mars-Jupiter eerder eerlijk is dan tactvol.

Bastiaan kiest voor … Bastiaan
Als Venus-Mercurius heeft Bastiaan charisma. Dat is zijn vrouwen niet ontgaan, maar ze zien ook dat hij weinig echte interesse heeft in hen. Het lijkt alsof het alleen maar gaat om wat híj wil. Milou was verbaasd toen hij zei dat ze niet terug mag naar Duitsland, maar direct bij hem moet intrekken als het iets wordt tussen hen. Hoe kan hij verwachten dat ze wil en kan gáán voor iemand die ze amper kent? Maar Bastiaan heeft geen zin in een lange afstandsrelatie. “Misschien klapt het dan na 2 weken, maar dan weten we dat gelijk”, reageerde hij vastbesloten.

Geert zoekt naar kriebels
Geert wil weten wat de dames vinden van het leven op de boerderij en wat ze vinden van hem. Hij vraagt: “En wat denk je ervan, zie je jezelf wel hier?” Ja, zijn logés zien dat wel zitten. Vera vond de koeien superleuk, maar het productieproces … daar had ze haar twijfels over. Geert herinnerde haar eraan dat ze niet voor de koeien komt, maar moet kiezen voor hèm. Oh ja, dat was ze vergeten! Geert is een ijdel type en al snel werd hij wat overmoedig en vroeg: “Enneh heb je al kriebels Vera?” “Ben je al wat hoteldebotel Esther?” Beetje te vroeg om dat te vragen, Geert. Hij moest dan ook genoegen nemen met ‘nee, nog niet.’

Geert-Jan is opgelucht
Geert-Jan is blij, want hij hoeft niet te kiezen. Betty had al snel twijfels en besloot uiteindelijk zelf weg te gaan. Dat was niet makkelijk voor haar, maar blijven en voelen dat Geert-Jan en het boerenleven niets voor haar is was geen optie. Geert-Jan werd dus een beetje gedumpt, maar dat was niet erg. Bij het keuzemoment had hij toch niet voor Betty gekozen, vertrouwde hij zijn logés toe. Een voordeel dan. 

--------------------------------

Monica Wardenaar is relatie-expert, TypeDating coach en schrijfster van het boek Jij past echt bij mij. Naast workshops over het vinden van je ideale partner, geeft ze als MensTypes trainer workshops over hoe je MensTypes toepast om succesvolle samenwerking en (werk)relaties te creëren.

www.menstypes.nl

Meer over