Monica Wardenaar

Boer Zoekt Vrouw 2020: Van rare Jan tot verliefde gevoelens bij Annemiek

16 maart 2020 10:38 | amusement | Door Irma Tomas

© Monica Wardenaar
Relatie-expert Monica Wardenaar analyseert voor Televizier.nl dit seizoen van Boer zoekt vrouw waar deze week de logeerweek begon. Niet iedereen was even enthousiast. Sommige dames waren zichtbaar teleurgesteld in ‘hun boer’. Bastiaan was te veel met zichzelf bezig, Jan zei heel rare dingen en Geert-Jan was vaak iets ‘too much’ voor zijn vrouwen.

Er zijn 13 MensTypes, 7 klassieke en 6 gecombineerde. Deze zijn genoemd naar planeten: Maan, Venus, Mercurius, Saturnus, Mars, Jupiter en Zon. Je herkent de types aan het uiterlijk. Hoe dan? Als je weet waar je op moet letten, daar weet Annemiek alles van.

Op de vraag van logé Steven of ze al haar koeien kende, antwoordde ze trots: “als die van de buren ontsnappen en die komen er tussendoor, dan haal ik die van mij eruit. Dan weet ik of ie van mij of van de buurman is.” Steven keek lichtelijk verbaasd, want voor hem waren het allemaal dezelfde koeien.

Jan praat raar
Jan hoopt dat hij iets gaat voelen voor één van zijn vrouwen. Ik hoop dat zijn vrouwen ook iets gaan voelen voor hèm. Want hij wilde per se nu al ‘iets raars’ vertellen over zichzelf. “Ik ga wel eens naar een feestje en neem dan graag een pilletje of snuifje”, verklapte hij. Dat is geen handige bekentenis in deze prille fase, zijn vrouwen waren er stil van. Jan is een gecombineerd type, een Mars-Jupiter. Kenmerkend voor een Mars is zijn eerlijkheid en behoefte aan duidelijkheid. Maar timing is een valkuil, want alles moet nú. Ook al zou dat in dit stadium betekenen dat vrouwen kunnen afhaken. “Tja als ze dat niet zien zitten, dan houdt het op”, volgens Jan.

Annemiek en haar leuke jongens
Annemiek heeft de afgelopen tijd minder aan haar mannen gedacht dan ze hoopte. “Maar misschien dat de vonk toch nog overslaat, want het zijn wel leuke jongens, lief en spontaan. Dus wie weet”, zegt ze hoopvol. Annemiek is een gecombineerd type, een Venus-Mercurius. Een type met vaak een magnetische aantrekkingkracht op anderen. Duidelijk te merken. Ondanks dat ze zich soms ongeïnteresseerd gedraagt en vaak onaardig reageert kunnen haar mannen hun ogen niet van haar afhouden. Steven heeft zelfs voorzichtige verliefde gevoelens voor haar.

Geinige Geert-Jan gaat los
Kiezen en iemand teleurstellen is voor een Venustype als Geert-Jan bijna niet te doen. “Mijn hoofd maakt overuren, want ik vind ze alledrie leuk”, zegt Geert-Jan vertwijfeld. Maar vinden zijn drie vrouwen hem ook nog steeds leuk? Geinige Geert-Jan vindt dat ze ‘de ware G-J’ moeten zien, de man van de grappen en dubbelzinnige opmerkingen. Niet alle dames kunnen dat waarderen. Ondanks dat ze hem enorm attent, vriendelijk en lief vinden, vinden ze zijn dubbelzinnigheid een beetje ‘too much’. Het mag wel wat minder vonden de verbaasde vrouwen.

Bastiaan is op zoek naar een dame die hem begrijpt
“Met drie vrouwen kom je heel anders thuis dan dat je in je eentje thuiskomt”, zegt Bastiaan stralend. Bastiaan is Venus-Mercurius en hij kijkt ernaar uit een vrouw in zijn leven te hebben, want dat vindt hij toch het leukste. Wat zoekt hij in een vrouw? Hij zegt niet superkritisch te zijn, maar wel begrepen te willen worden. Bastiaan weet wat hij wil en dat is heel goed. Maar zijn vrouwen voelen zich daardoor niet helemaal gezien. Madeleen vindt dat Bastiaan te veel met zichzelf bezig is, met zijn eigen plaatje. Ben benieuwd hoe Bastiaan dit verder gaat aanpakken.

Geert wil genieten
Geert wil genieten. Geen zware onderwerpen, hij wil plezier hebben en lol maken. Hij vindt het prima om rustig aan te doen, maar daarna moet er wel gecharmeerd worden. Kenmerkend voor een type zoals Geert, een Mercurius. “Ik heb alles, maar in de liefde heb ik niks”, zegt hij. Hij wil weer verliefd worden en zegt enigszins geheimzinnig: “Eind van de week weet ik het wel, misschien ook wel eerder.” Dat zou me niets verbazen. Met twee Jupiter vrouwen als zijn maximale aantrekking en een Mercurius-Saturnus die qua karakter veel op hem lijkt, zal dat vast lukken.

--------------------------------

Monica Wardenaar is relatie-expert, TypeDating coach en schrijfster van het boek Jij past echt bij mij. Naast workshops over het vinden van je ideale partner, geeft ze als MensTypes trainer workshops over hoe je MensTypes toepast om succesvolle samenwerking en (werk)relaties te creëren.

www.menstypes.nl

Meer over