Monica Wardenaar

Boer Zoekt Vrouw 2020: Geert-Jan kiest met zijn hoofd en Bastiaan volgt zijn hart

27 april 2020 16:50 | amusement | Door Irma Tomas

© Monica Wardenaar
Monica Wardenaar is relatie-expert en zij analyseert dit seizoen van Boer zoekt vrouw voor ons: Alle boeren hebben gekozen. Tijd om hun droomvrouw beter te leren kennen tijdens de mini vakantie. Toch zal dit waarschijnlijk niet voor iedereen happy holidays zijn.

Hebben de boeren de juiste keuze gemaakt? Als je het bekijkt vanuit MensTypes dan is Geert-Jan de enige boer die niet heeft gekozen voor een type dat bij hem past. Er zijn twee types die het best bij je passen: dat is je maximale aantrekking, dit kun je vergelijken met ‘opposites attract’, en hetzelfde type als jij. Deze twee herken je aan het uiterlijk en aan de (echte) klik die je voelt.

Geert Jan kiest Karine

Het was een zware bevalling, maar het is gelukt. Geert Jan heeft huilend een keuze gemaakt. Want hij zou waanzinnig verliefd kunnen worden op beide vrouwen en ook zag hij zich met beiden oud worden. Volg je hart, was het advies wat hij kreeg van mensen om hem heen. “Maar mijn hart heeft me al zo vaak in de steek gelaten, dus dat lukt niet meer”, vertelde hij snotterend aan Yvon. Zou hij dan nu alleen met zijn hoofd hebben gekozen? Uiteindelijk koos hij voor Karine, een Jupitertype. Qua menstype niet de beste keuze. Jacqueline is een Mars-Jupiter. Mars en Venus zijn elkaars maximale aantrekking en vanuit MensTypes gezien was dit een betere keuze geweest.

Geert is niet echt enthousiast

Geert had natuurlijk weinig te kiezen, want Vera stapte zelf op. Hij bleef achter met Angela. Ze was sowieso toch de vrouw geweest voor wie hij voor zou kiezen, verklaarde hij later. Ik betwijfel het, want de vonken springen er nog niet echt vanaf. Een dochter van Angela merkte op: “Qua karakter is hij niet hetzelfde als wij, maar het klikt wel heel goed.” Dat klopt, want Angela is een Jupiter, en haar dochters zijn Jupiter en Mars-Jupiter. Geert is een Mercurius, de maximale aantrekking van Angela. Dus … het klikt, voelt vertrouwd en vanzelfsprekend.

Maar zoals Geert zegt: “Ik heb wel zin om verliefd te worden, maar dan moet alles kloppen.” Je wordt namelijk niet verliefd op iedereen die qua menstype bij je past. Naast dé klik moet er ook lichamelijke aantrekkingskracht zijn. En dat lijkt nog wat te missen bij hen.

Bastiaan heeft last van een stofje

Hij wilde echt per se geen lange afstandsrelatie, dat wist hij zeker! En toch koos Bastiaan, tot groot verdriet van Elise, voor Milou die in Frankfurt woont. Tegen Yvon zei hij: “ik heb op mijn gevoel gekozen, hoe goed ik met iemand connect.” Hij kan het niet helemaal uitleggen, maar denkt dat er een of ander stofje in zijn lichaam is vrijgekomen waardoor hij dit allemaal voelt … hormonen ofzo.

Bastiaan en Milou voelen zich zichtbaar fysiek tot elkaar aangetrokken. Ook zijn ze qua menstype een match. Bastiaan is een Venus-Mercurius en Milou is een Mars. Venus en Mars zijn elkaars maximale aantrekking. Ik hoop dat ze eruit komen, want ze passen bij elkaar. Maar een lange afstandsrelatie hebben, terwijl je dat niet wilt, kan een groot obstakel worden dat de liefde in de weg zit.

Jan is happy

Jan is helemaal blij dat Nienke op zijn pad is gekomen. Alhoewel hij soms ook best onzeker is over of het gevoel er nog is bij haar. Maar nadat ze elkaar na een week weer zagen was er niets veranderd, tot grote opluchting van Jan. Nienke is een Venus-Mercurius en Jan is een Mars-jupiter. Ze zijn elkaars maximale aantrekking en een goede match. Soms nog wat onwennig, maar er is ook genoeg fysieke aantrekkingskracht tussen hen. Als Mars-Jupiter kan Jan een onstuimig type zijn dat misschien te hard en te snel gaat voor Nienke. Want zoals te zien was in de vooruitblik zijn er nog wel wat hobbels op de weg te verwachten.

Annemiek duikt weer in de brieven

Ze gaat het toch nog eens proberen, want misschien heeft ze de liefde van haar leven over het hoofd gezien. Samen met Yvon spit ze de 600 brieven nog eens door, op zoek naar haar stoere droomman. Achteraf gezien best wel knap dat ze het voor elkaar kreeg om uit zoveel brieven 10 mannen te kiezen die niet bij haar pasten. Maar als we de enthousiaste reacties van Yvon moeten geloven, lijkt het deze keer beter te gaan en herkent Annemiek nu stoere mannen tussen al haar briefschrijvers. We gaan het zien.

--------------------------------

Monica Wardenaar is relatie-expert, TypeDating coach en schrijfster van het boek ‘Jij past echt bij mij’. Naast workshops over het vinden van je ideale partner, geeft ze als MensTypes trainer workshops over hoe je MensTypes toepast om succesvolle samenwerking en (werk)relaties te creëren.

www.menstypes.nl

Meer over