Apachehelikopters

Boze burgemeester Texel eist excuses van makers Hunted

22 juni 2020 16:07 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© AVROTROS
De makers van Hunted hebben zich door het gebruik van twee Apachehelikopters in een lastig parket gebracht. Burgemeester Michiel Uitdehaag van Texel eist nu excuses.

De komst van de twee apachehelikopters, ingehuurd door Hunted, was vooraf niet besproken. Volgens de burgemeester is het ongehoord om juist nu in coronatijd en het broedseizoen de orde te verstoren. “Woensdagochtend waren ze daar en pas toen bleek ook voor mij dat het voor het programma Hunted was. Dat in tijden van de COVID-noodverordening: Ik vind dat stijlloos”, zegt Uitdehaag in gesprek met NH Nieuws.

Geen speeltuin 

De burgemeester van de populaire vakantiebestemming uitte zijn ongenoegen ook op Twitter. “Na jaren werk aan draagvlak @Defensie onbegrijpelijk dat voor tv-programma @HuntedNL ineens en onaangekondigd 2 apaches laag boven Texel hingen. Onnodig uit oogpunt v overlast en verstoring broedseizoen. Bezig met uitzoeken. In overleg kan veel, maar Texel is geen speeltuin”, schreef de burgervader.

500 uur 

In Hunted moeten twaalf Nederlanders 500 uur uit handen blijven van een team van professionele opsporingsexperts. De programmamakers, in opdracht van AVROTROS, en producent Simpel Media hebben nog niet gereageerd. Ze zijn door de burgemeester wel uitgenodigd voor een gesprek op Texel.

Meer over