Joe joe

Bram Krikke onderneemt stappen tegen RUMAG

1 april 2020 15:41 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Bram Krikke is de eerste BN'er die juridisch stappen gaat ondernemen tegen RUMAG. Het bedrijf verkocht kleding met de tekst 'joe joe' erop. En dat is een term die Bram Krikke al sinds jaar en dag overal bezigt.  

De manager van Bram Krikke zegt tegen het AD dat Bram de term 'joe joe' geregistreerd heeft en dat RUMAG inbreuk pleegt op het merk: "We zien de opbrengsten die zijn gegenereerd met de verkoop van de producten waar ‘Joe Joe’ op staat graag tegemoet, zodat we de volledige opbrengsten die Rumag onrechtmatig heeft gegenereerd kunnen doneren aan het Rode Kruis.” Hij eist ook dat alle producten met 'joe joe' uit de handel worden gehaald. 

Boeven

Bram ontdekte pas na de uitzending van Zondag met Lubach over RUMAG dat het bedrijf zijn term 'joe joe' gebruikte om winst te maken. De dj noemt de mensen van RUMAG 'boeven'. RUMAG was niet bereikbaar voor commentaar. 

Martien Meiland

Het bedrijf gebruikt meer uitspraken van BN'ers als opdruk op hun kleding. Martien Meilands 'wijnen, wijnen, wijnen' bijvoorbeeld. En 'ik ga stuk', 'ik wil naar huis' en 'hou op met me' zijn geleend van Geer & Goor. 

Meer over