Brecht en Carolina beginnen aan nieuwe klus: de 5 Uur Show

17 augustus 2020 11:05 | amusement | Door Irma Tomas

© Talpa Network

De 5 uur show is terug, dit keer bij SBS 6 én met twee fonkelnieuwe presentatrices: Brecht van Hulten en Carolina Lo Galbo. ‘De adrenaline gaat lekker stromen.’

Door: Tijgerbloed Teksten

Carolina, hiervoor deed je diepte-interviews voor Vrij Nederland en de Volkskrant en je presenteerde het tv-programma VPRO Boeken, dit is wel wat anders.
“Ik was wel toe aan wat lichtheid. Ik verheug me vooral op de snelheid. Gesprekken duren maximaal acht minuten, dus waar ik normaal zou doorvragen moet ik nu juist op de rem trappen. Tegelijkertijd wil ik toch wel even prikkelen met een onverwachte vraag. Dat het live is vind ik spannend, volledig uit mijn comfort zone. Maar dat maakt het juist leuk. De adrenaline gaat lekker stromen.”

Je presenteert om de week met Brecht, geven jullie er je eigen draai aan?
“Nee, ik denk niet dat je echt verschil gaat zien. Het is geen personalityshow, het programma draait om de gasten. Als presentatrices lijken Brecht en ik ook op elkaar. We hebben beiden een journalistieke achtergrond en we zijn allebei nuchter, open en nieuwsgierig. Toen ik haar voor het eerst sprak, was het net of ik mezelf aan de lijn had. Meteen vertrouwd.”

Op welke onderwerpen verheug jij je?
“Ik heb psychologie gestudeerd, dus ik sla zeker aan op alle items die met de psyche te maken hebben. Ik wil mensen ontrafelen. Een droomgast heb ik niet. Als ik mag kiezen, dan lijkt het me spannender om een neonazi door te zagen over zijn drijfveren, dan een bekende Nederlander te spreken die al honderd keer is geïnterviewd. Normale mensen met mooie levensverhalen, daar verheug ik me ook op.”

Brecht, toen Kassa voor jou stopte, zei je wel toe te zijn aan iets nieuws, past de 5 uur show in dat plaatje?
“Na Kassa had ik allerlei pannetjes op het vuur, zowel binnen als buiten de tv-wereld. Door corona stond alles opeens stil. En toen belde SBS. Ik was verrast, vond het meteen een leuk idee. Na de screentest had ik een goed gevoel, dus de keuze was snel gemaakt. Een liveprogramma presenteren blijft gewoon een hartstikke leuk kunstje om te doen.”

Kijk je ter inspiratie naar Viola Holt en Catherine Keyl die de 5 uur show vroeger bij RTL presenteerden?
“Het heet dan wel de 5 uur show, maar dit is toch een ander soort programma dan wat zij maakten. Dat was puur infotainment, wij haken meer in op de actualiteit en geven achtergronden bij het nieuws. Er is ook ruimte voor persoonlijke verhalen, en natuurlijk besteden we ook aandacht aan cultuur, politiek, wetenschap en entertainment.”

Waar verheug jij je het meest op?
“Het aantrekkelijke zit ’m erin dat álles langs kan komen. Van een gesprek over de problemen in de jeugd-ggz tot het nieuwe programma van Stuk tv. Ik heb een brede belangstelling, dus hoe gevarieerder, hoe beter. Ik hou van persoonlijke verhalen van mensen, en ben een liefhebber van kunst en cultuur, dus genoeg om me op te verheugen.”

5 uur show | maandag | SBS 6 | 17.00 uur

Meer over