'Te gek'

Buddy Vedder hoopt ooit Beste zangers te presenteren

4 december 2020 16:35 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Buddy Vedder hoopt in de toekomst ooit het presenteerstokje van Jan Smit of Nick & Simon over te nemen bij Beste zangers. De voormalig soapie zou als het hem gevraagd werd direct tekenen.

“Ik zou het heel vet vinden om een groot entertainmentprogramma op zaterdagavond prime time te mogen presenteren in de toekomst”, vertelt Buddy in een Instagram-Q&A met Jack van Gelder. De presentator van Ziggo Sport haalt daarop Beste zangers van stal. “Oh man, daar zou ik nu voor tekenen! Ja, echt te gek. Dat vind ik een heel tof programma. Die muziek met de verhalen van iedereen daar: het komt helemaal samen. Nee, heel leuk.”

Gevraagd

Van Gelder werd lichtjaren geleden gevraagd om de presentatie van Beste zangers op zich te nemen, onthult hij. “Ik werd ooit gevraagd voor de eerste twee series. Ik zat toen nog in een NOS-TROS-verband, maar de NOS wilde niet dat ik dat ging presenteren. Daar baalde ik zo van.”

Geld

Dat het programma nu door artiesten aan elkaar wordt gepraat, is volgens Van Gelder een pré. “Ik vind ook dat het beter is bij een zanger of zangeres – laat dat duidelijk zijn – maar zij hadden me toen gevraagd. Ik had het zó graag willen doen en ik zou er nu nog geld voor over hebben om een keer behind the scenes te mogen kijken. Ik vind het echt geweldig.”

Record

Beste zangers was ook in de meest recente editie een kijkcijferkanon. Steevast keek er een miljoenenpubliek. Ook werd er een kijkcijferrecord neergezet voor het programma doordat er 1,6 miljoen mensen afstemden op de aflevering waarin zangeres Tabitha centraal stond.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Jack van Gelder (@jackvangld)

Meer over