Kijkcijfers donderdag 22 oktober 2020

Bizarre kijkcijfers gecorrigeerd: Beste Zangers scoort toch torenhoog

23 oktober 2020 12:25 | kijkcijfers | Door Dominique Hofman

© Videostill Beste Zangers
De bizarre kijkcijfers van vanochtend zijn gecorrigeerd. De laatste uitzending van Beste Zangers scoorde toch ruim boven de miljoen kijkers, in plaats van de 854.000 die eerst werden gemeld. 

Volgens de eerder geplaatste kijkcijfers was De Vooravond het best bekeken programma met ruim 1,7 miljoen kijkers. Beste Zangers stond slechts op de tiende plaats, terwijl programma's als Mr. Frank Visser een derde plek scoorde en Tijd voor Max een vierde plaats met kijkcijfers vér boven de miljoen. 

Opgelucht ademhalen voor Beste Zangers

Die verbazingwekkende kijkcijfers bleken inderdaad niet te kloppen. Iets voor het middaguur werden de kersverse gecorrigeerde kijkcijfers geplaatst, waaruit bleek dat de makers van Beste Zangers opgelucht adem konden halen met ruim 1,4 miljoen kijkers die de afsluitende avond van Wulf bekeken. Miss Montreal lijkt de publiekslieveling van dit seizoen, dat vanwege de burn-out van Jan Smit werd gepresenteerd door Nick & Simon. 

Succes voor SBS 6 

Ook Chateau Meiland scoorde weer lekker. Bijna 1,4 miljoen kijkers genoten mee van het eerste moment dat de Meilandjes weer in Nederland waren en de hilarische bestelwijze van een portie Chinees door Martien. Mr. Frank Visser lifte ook deze keer redelijk mee op het succes van de Meilandjes: met 879.000 kijkers stond het progamma negende in de lijst. 

De Vooravond

Ook de makers van De Vooravond hoeven absoluut niet ontevreden te zijn over de kijkcijfers. Ze scoorden dan wel niet de 1,7 miljoen kijkers die eerst genoemd werden, maar wisten wel meer dan een miljoen kijkers te trekken met onder andere gasten Sonja Barend en Jan Terlouw. Ook Jinek draaide met haar talkshow een redelijk goede avond met 807.000 kijkers. 

Teleurstelling

Wie waarschijnlijk even de teleurstelling moesten wegslikken waren Art Rooijakkers en de makers van Tijd voor Max: waar Art vanochtend nog dacht 901.000 kijkers te hebben getrokken met de uitzending van gisterenavond, bleken dat er uiteindelijk slechts 682.000 te zijn. Hij scoorde daarmee de zeventiende positie in de Dag Top 25. Tijd voor Max bleek ook niet opeens miljoenenpubliek te trekken: 598.000 mensen keken naar de uitzending, in plaats van de 1,3 miljoen die eerder werden aangegeven.    

Meer over