Schrijven

Buitenhof ziet presentatrice Natalie Righton stoppen

7 September 2020 10:40 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© VPRO
Natalie Righton is niet langer werkzaam als presentatrice van Buitenhof. De journaliste gaat zich namelijk weer meer toeleggen op het schrijven.

Righton had ook een andere reden voor haar vertrek. “Ik had het er niet zo naar mijn zin. En ik wilde weer verder met schrijven. Ik kan nu niet te veel vertellen. Misschien binnenkort”, zegt ze in een interview met de Volksknar, een onderdeel van De Volkskrant.

Rechter

Righton was pas sinds februari werkzaam bij het discussieprogramma. In haar eerste uitzending baarde ze opzien door Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet te parafraseren, waardoor laatstgenoemde een rectificatie eiste. De rechter oordeelde later dat de VPRO met die parafrase niet onrechtmatig heeft gehandeld en hoefde dan ook niet te rectificeren.

Presidentsverkiezingen 

Naast haar werk bij Buitenhof bleef Natalie haar ding doen voor de Volkskrant. Daar gaat ze de komende tijd verslag doen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, samen met correspondent Michael Persson. “Ik zal proberen naar Amerika te gaan, maar de kans dat het door de corona niet lukt, is nog groot.”

Meer over