Ewout Genemans

Bureau Burgwallen weg uit Amsterdam

20 februari 2020 19:25 | amusement | Door Irma Tomas

© Roland J. Reinders
Bureau Burgwallen krijgt een vervolg, maar niet in Amsterdam. Presentator Ewout Genemans volgt in het tweede seizoen de politiemannen en -vrouwen in Eindhoven. 

We moeten dus afscheid nemen van agent Jan, agente Lieke en de rest. Dat is jammer, maar het is wel fijn dat Bureau Burgwallen een tweede seizoen krijgt omdat het programma een prachtig en soms bedroevend beeld gaf van wat de politie zoal meemaakt met alle onverlaten die de straten bevolken. 

Bureau 040

Omdat Bureau Burgwallen zich niet meer in het centrum van de hoofdstad afspeelt maar in Eindhoven luistert het programma volgend seizoen naar de naam Bureau 040. Presentator Ewout Genemans is blij met de keuze voor Eindhoven. "Het is de vijfde grootste stad van Nederland, maar er is pas heel laat door de politiek gezien dat het zo'n grote stad is. Daardoor hadden criminelen lang vrij spel, vooral op het gebied van drugs."

Carnaval

De politiemensen in Eindhoven de gekste hebben dus net als hun collega's in Amsterdam hun handen vol. De opnamen van Bureau 040 beginnen dit weekend al omdat er dan carnaval wordt gevierd en er veel gebeurt op straat. 

Meer over