Freek Bartels

Dit is de volledige cast van The Passion 2021!

17 februari 2021 20:05 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Stijn Ghijsen/ KRO-NCRV

Freek Bartels heeft dit jaar de hoofdrol in The Passion te pakken. De musicalster vertolkt de rol van Jezus in de live-versie van het bijbelverhaal.

Bartels, die als winnaar van het televisieprogramma Op zoek naar Joseph bekend werd bij het grote publiek, speelt de rol van de zoon van God tijdens de elfde editie van The Passion, dit jaar gehouden in het Limburgse Roermond.

Hulp

Rob Dekay (Judas) en Leo Alkemade (Petrus) hebben eveneens een rol te pakken in The Passion van dit jaar, die voor het eerst wordt verzorgd door KRO-NCRV met behulp van Protestantse Kerk Nederland, Kansfonds, bisdom Roermond en de Gemeente Roermond. De omroep nam het stokje na tien jaar over van de EO.

Engelstalige nummers

Eerder werd al bekend dat Humberto Tan de verteller is, dat Anita Witzier als verslaggever op pad gaat, Trijntje Oosterhuis de rol van Maria op zich neemt en dat Tygo Gernandt is gestrikt als Pontius Pilatus. Voor het eerst worden er ook Engelstalige nummers opgevoerd tijdens het Paasspektakel.

Thema 

Het thema van de elfde editie van The Passion is #ikbenervoorjou. Volgens verslaggever Witzier relevanter dan ooit. “Omkijken naar de mensen om je heen is iets wat mij zeker aan het hart gaat en ik hoop dat we mensen kunnen inspireren en hoop kunnen geven. Ik vind The Passion een prachtig evenement van KRO-NCRV waarmee we mensen hoop en inspiratie willen geven. Daar heb ik heel veel zin in.”

The Passion wordt op Witte Donderdag 1 april live uitgezonden om 20.30 uur door KRO-NCRV op NPO 1, NPO Radio 2 en NPO Start.

Meer over