Witte Donderdag

Ook Tygo Gernandt en Anita Witzier hebben rol in The Passion

17 februari 2021 15:31 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

De makers van The Passion geven steeds meer prijs over de cast van het Paasspektakel. KRO-NCRV meldt woensdagmiddag dat ook Tygo Gernandt en Anita Witzier een rol hebben in de elfde editie.

Tygo Gernandt vertolkt dit jaar namelijk de rol van Pontius Pilatus. "Ik vind het zo tof om deze Passion mee te doen", reageert de 46-jarige acteur op zijn rol. "In heftige rollen die ik speel probeer ik altijd de pijn van de persoon en de liefde die in hem zit te laten zien. En Pilatus is oké. Hij is niet de beul die het mooie afmaakt in de wereld. Hij heeft een zware keuze te maken, maar het liefst laat ik Jezus leven. Deze editie van The Passion gaat aankomen maal twee."

Anita Witzier

Ook is de verslaggever voor deze editie bekend en die komt uit KRO-NCRV-hoek. Niemand minder dan Anita Witzier haalt als verslaggever verhalen uit het hele land op en doet verslag van de virtuele processie. Eerder werd al bekend dat Trijntje Oosterhuis als Maria te zien is in The Passion, terwijl Humberto Tan het geheel aan elkaar praat als verteller. 

The Passion wordt op Witte Donderdag, 1 april, live uitgezonden om 20.30 uur door KRO-NCRV op NPO 1, NPO Radio 2 en NPO Start.

Meer over