Eer

Trijntje Oosterhuis speelt Maria in The Passion

12 Februari 2021 15:50 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Stijn Ghijsen

Op 1 april zendt KRO-NCRV een nieuwe editie van The Passion uit. Een van de hoofdrollen in het Paasspektakel is weggelegd voor Trijntje Oosterhuis.

De zangeres vertolkt de rol van de moeder van Jezus op Witte Donderdag wanneer Roermond het decor vormt. De 48-jarige Amsterdamse is vereerd met haar uitverkiezing voor The Passion. “Ik wil de kijker vanuit deze rol hoop geven, want dat heeft de wereld op dit moment wel nodig. Het heeft ons allemaal iets te zeggen. We kunnen de warmte en liefde uit het verhaal wel gebruiken.”

Engelstalig

KRO-NCRV nam eind vorig jaar de organisatie van The Passion over van de EO, die het stokje na tien jaar overgaven. KRO-NCRV voert wel een wijziging door, want voor het eerst in de geschiedenis worden er ook Engelstalige hits gebruikt. Zo zingt Oosterhuis een Nederlandse vertaling van het nummer Tears in Heaven van Eric Clapton.

Woensdag 

Trijntje volgt als Maria een bekende van haar op. Vorig jaar was het namelijk schoonzus Edsilia Rombley, die getrouwd is met Trijntjes’ broer Tjeerd, die de rol vertolkte. Andere hoofdrolspelers van The Passion worden woensdag bekendgemaakt. De uitzending van The Passion trok in 2019 2,9 miljoen kijkers.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Trijntje Oosterhuis (@trijntjeoosterhuis)

Meer over