De kijkcijfers van donderdag 9 april 2020

De TV van gisteren: Aangepaste The Passion toch kijkcijferkanon

10 april 2020 08:31 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Stijn Ghijsen/EO/KRO-NCRV
De tiende editie van The Passion, die vanwege het coronavirus flink was aangepast, heeft op Witte Donderdag een betere score gehaald dan de editie van 2019.  Er keken 2.756.000 kijkers naar het Paasspektakel, terwijl er vorig jaar 2,4 miljoen mensen afstemden op The Passion.

In The Passion worden de laatste dagen van Jezus Christus verbeeld en omlijst met muziek. De tiende editie van The Passion zou aanvankelijk in Roermond plaatsvinden, maar het live-evenement moest uiteindelijk afgeblazen worden vanwege het coronavirus. De aangepaste versie was er eentje zonder liveband, zonder publiek en geen nieuwe optredens, maar mét een online processie, het Passion-kruis en een live-vertelling door presentator Johnny de Mol. In deze onzekere tijd kon de televisiekijker dat dus best waarderen.

Best bekeken 

The Passion was overigens niet het best bekeken programma van de donderdag. Die eer was weggelegd voor het NOS journaal van 20.00 uur, waar 2.810.000 belangstellenden op afstemden. De NPO 1 domineerde de top tien verder onder meer met Op1 en het gesprek met Mark Rutte. Het RTL Nieuws van 19.30 uur werd door 1.455.000 mensen bekeken en belandde daarmee op een derde plek.

Amusement

Vanwege The Passion bleven de amusementsprogramma's wat achter op de donderdag, al mocht De TV Kantine met 816.000 kijkers nog een aardige achterban verwelkomen. Mr. Frank Visser rijdt visite moest het op SBS6 met 646.000 kijkers doen.

Meer over