Huwelijksbootje

CDA-leider Wopke Hoekstra getrouwd: 'Vijf keer is scheepsrecht'

5 september 2021 10:10 | amusement | Door Twan Korenhof

© Arenda Oomen
Demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra is eindelijk getrouwd met zijn vrouw Liselot Hoornweg. Het stel moest even wachten tot ze het huwelijksbootje in konden stappen. Gisteren hebben de twee elkaar eindelijk het jawoord gegeven.

Het heeft even geduurd voordat Wopke Hoekstra en zijn vrouw Liselot Hoornweg elkaar het jawoord konden geven. De bruiloft stond namelijk al een paar jaar op de planning. De eerste poging was een paar jaar geleden, toen zijn zoon leverkanker kreeg.

Een tijdje later kwam er een nieuwe datum boven water. Dit werd al snel verhinderd door corona. Het feestje werd meerdere malen uitgesteld maar is gisterochtend eindelijk werkelijkheid geworden. Op Instagram vertelt Wopke: 'Vijf keer is scheepsrecht!'

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Wopke Hoekstra (@wopke_hoekstra)

Inmiddels geldt er voor bruiloften geen maximum aantal bezoekers meer. Daarbij moet iedereen wel een eigen zitplek hebben en overal 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Partijgenoot Ferd Grapperhaus ging daar vorig jaar de fout mee in. Op sociale media ontstond er een hoop commotie nadat de anderhalvemeterregel door Grapperhaus niet in acht werd genomen.

Meer over