Forever Young

Chris Zegers maakt tv-comeback met programma over bejaarden

3 december 2019 16:32 | amusement | Door Irma Tomas

© BNNVARA
Het is even geleden dat Chris Zegers een eigen tv-programma had, maar binnenkort is hij wekelijks te zien met Forever young, een programma over ouderen die nog vol levenslust zitten.

Ouderen zijn de laatste jaren hartstikke in bij tv-makers dus Forever young zit bovenop de trend. Bovendien trek Chris op met echte ouderen, mensen tussen de 80 en de 100 jaar. En natuurlijk zoekt hij ze op in het buitenland, want de presentator houdt van reizen. 

Een 84-jarige dj

In zes afleveringen portretteert Chris Zegers 80- en 90-plussers die alles uit het leven halen. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is, speelt de 98-jarige Amerikaan Mark Sertich twee keer per week een potje ijshockey met zijn vrienden. Ook de 84-jarige DJ Sumirock uit Japan bruist nog van de energie. Overdag maakt ze dumplings in het traditionele familierestaurant en 's nachts gaat ze los achter de draaitafel in een van de meest extravagante clubs van Tokyo.

Een 87-jarige fitgirl

En dan hebben we ook nog Betty Goedhart, een 87- jarige fitgirl uit Californië die vier keer per week te vinden is op de trapezeschool. In Israël woont de 95-jarige radiomaker Walter Bingham nog dagelijks bezig is met radio maken in de straten van Jeruzalem. In Engeland woont Chris een autorace bij van Philip Barak. Hij is 85 jaar en woont op steenworpafstand van hét Britse circuit Silverstone. Autoracen is zijn lust en zijn leven.

98-jarige huisarts

De wachtkamer van de 98-jarige Franse huisarts Christian Chenay zit twee dagen in de week stampvol. Hij werkt in een van de arme buitenwijken van Parijs en stoppen met werken is geen optie voor hem: "Ik hou van dit werk en ik wil mijn patiënten niet in de steek laten."

Meer over