Na vertrek Daniel Dekker...

Coen en Sander treden toe tot selectiecommissie Eurovisiesongfestival

26 september 2019 17:04 | amusement | Door Jef Willemsen

© BNNVARA
Het had een grap uit hun radioshow kunnen zijn, maar 't is echt waar: dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zijn de nieuwe leden van de Eurovisie selectiecommissie en praten mee over de inzending.

Avrotros bevestigt de komst van de twee 538-dj's in een persbericht.

"Passie voor muziek"

Volgens de omroep is het duo een logische keuze: "Zij treden met hun passie voor muziek en groot muzikaal netwerk toe tot de commissie." Coen en Sander krijgen versterking van vier andere leden in hun zoektocht naar de man, vrouw of groep die de Nederlandse eer volgend jaar op eigen bodem moet verdedigen. Het tweetal vervangt Daniel Dekker die een week geleden zijn vertrek aankondigde.

Cornald, Jan & co

Oudgedienden in de commissie zijn Avrotros-baas Eric van Stade, Songfestivalkenner Cornald Maas en zijn collega commentator Jan Smit. Tot slot voegt Joyce Hoedemans zich bij de zeskoppige commissie. Als hoofd online Eurovisie Songfestival weet ze volgens de organisatie als geen ander wat er van een deelnemende artiest verwacht wordt. De commissie stelt zich als doel de huidige koers, waarin Nederland het Eurovisie Songfestival weer op waarde schat en omarmt, voort te zetten en komende jaren opnieuw succesvolle inzendingen voor Nederland te selecteren.

Meer over