William Rutten reageert

Commotie over 'gedwongen' naaktshoot Georgina Verbaan in Het Perfecte Plaatje

2 december 2021 10:43 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Kijkers van Het perfecte plaatje reageerden met verbazing op Georgina Verbaan die tegen haar zin uit de kleren ging voor een fotoshoot. Jurylid William Rutten nuanceert het geheel.

In de achtste aflevering van Het perfecte plaatje moesten de overgebleven fotografen elkaar gebruiken als model voor een shoot waarbij ze een eigen draai gaven aan een klassieke platenhoes. Georgina Verbaan schrok echter toen medekandidaat Juvat Westendorp een albumcover had met een naakte Prince.

'Niet naakt met 1 tepel'

Georgina was direct duidelijk: ze had absoluut geen behoefte om naakt met een 1 tepel in beeld te poseren voor de camera terwijl de hele crew eromheen stond. Juvat reageerde begripvol en deed z'n best Verbaan op haar gemak te stellen. Hij ging onder meer eerst zelf uit de kleren om in de ervaring te delen. Uiteindelijk maakten ze samen een bijzondere plaat, maar het zat veel kijkers niet lekker dat de actrice min of meer met zachte hand gedwongen was haar grenzen over te gaan.

In goed overleg

Daags na de uitzending geeft Het perfecte plaatje jurylid William Rutten tekst en uitleg op Instagram: "Er zijn mensen die het idee hebben dat Georgina gedwongen zou zijn en dat ze geen kant op kon. Dat is echt niet aan de orde geweest. Ik kan jullie verzekeren dat aan Juvat en Georgina is aangeboden dat ze onderling mochten ruilen van hoes, die keuze was aan hun zelf. Ze hebben daar uiteindelijk zelf niet voor gekozen. Juvat heeft alles goed door gesproken met Georgina en ik zag zelfs een heel lief en respectvol berichtje van Georgina op Juvat zijn tijdlijn onder de Prince foto."

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door William Rutten (@williamrutten)

Meer over