In Gooische Vrouwen

Cystine Carreon zou nu bedanken voor rol Tippi Wan

16 juli 2020 08:54 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Gooische vrouwen zou niet meer van deze tijd zijn en teveel grappig bedoelde stereotypes bevatten. Actrice Cystine Carreon, bekend als Tippi Wan in de serie, reageert op de commotie.

Bij RTL Boulevard laat Carreon haar licht schijnen op de controverse. 

Wandelende bamihap

Carreon speelde in de serie de gewelddadige Aziatische au pair Tippi Wan die geregeld weinig flatterende 'koosnaampjes' kreeg als 'wandelende bamihap'. Cystine meent dat de kijkers er destijds geen kwaad in zagen, maar dat de tijden veranderd zijn. Daarom noemt ze het besluit van Will Koopman om te knippen in Gooische vrouwen 2 ook dapper.

Tippi Wan

In de serie is het echter niet mogelijk om Tippi Wan eruit te knippen, daar heeft het personage een te grote rol voor. Carreon benadrukt dat kijkers het niet slecht bedoelden, maar ze voelt zich wel bezwaard door opmerkingen als: "Oh, wij hebben ook een schoonmaakster of oppas en die noemen we ook Tippi Wan!". Het idee dat ze stigma's in de hand zou werken valt Cystine zwaar: "Als ik zo'n rol weer zou moeten doen, zou ik er heel anders tegenover staan. Ik zou het waarschijnlijk niet doen."

Meer over