stereotypering

RTL knipt ‘ongepaste scènes’ uit Gooische Vrouwen 2

5 juli 2020 09:22 | videoland | Door Jacob-Jan van de Groep

© Independent Films
Waar eerder alleen maar over de grens werd geknipt in oud werk, is het nu de beurt aan een Nederlandse film. Regisseur Will Koopman van Gooische Vrouwen 2 knipt er binnenkort hoogstpersoonlijk een aantal zinnen uit.

De scènes draaien voornamelijk om het personage Komo, dat afkomstig is uit Burkina Faso. “Hoewel stereotypering in Gooische Vrouwen is toegepast op alle personages, vindt zij sommige scènes achteraf gezien ongepast”, zegt RTL middels een woordvoerder in een verklaring.

Aantekening

De film stond al enige tijd op Videoland, maar totdat de zinnen eruit geknipt zijn, is Gooische vrouwen 2 niet meer te vinden op het streamingplatform. "In het geval van Gooische Vrouwen 2 waren wij het eens met de makers en daarom keert de film later dit jaar terug met een aantal aanpassingen en een aantekening dat er gebruik is gemaakt van stereotypering."

Fawlty Towers

Eerder werd er al fragmenten uit Fawlty Towers, Golden Girls en Little Britain geknipt of aangepast naar aanleiding van een discussie. In het geval van Fawlty Towers werd een hele aflevering offline gehaald, maar na een paar dagen keerde deze terug met een label.

Meer over