Met label

BBC plaats verwijderde aflevering Fawlty Towers toch weer terug

13 juni 2020 10:20 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© BBC
De BBC komt terug op het besluit om de aflevering The Germans van Fawlty Towers van hun streamingplatform te verwijderen. Binnen enkele dagen keert de sketch met John Cleese in de hoofdrol terug op UKTV.

In de bewuste aflevering van de legendarische serie steekt John Cleese als Basil Fawlty vooral de draak met de rol van de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. Toch was dat niet de reden voor de verwijdering. Dat zijn een paar opmerkingen over Indiase en Caribische cricketspelers, die als denigrerend beschouwd worden. Cleese, bedenker van Fawlty Towers, was niet te spreken over de actie van de BBC. “Fawlty Towers heeft een hoop mensen veel plezier bezorgd, waarom zou je daar een eind aan maken?”, vraag Cleese zich hardop af.

Labelen

"Wij bekijken geregeld ons programma-aanbod en knippen dan in scènes als het nodig is, of labelen bepaalde afleveringen met waarschuwingen”, stelt BBC. Dat laatste gaat nu gebeuren, want de bewuste aflevering krijgt een label mee waardoor kijkers gewaarschuwd worden voor mogelijk aanstootgevende inhoud en taal.

Meer over