Volgende stap

Danny Ghosen maakt overstap van NTR naar VPRO

25 november 2020 17:32 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© CCCP
De VPRO is vanaf volgend jaar de nieuwe thuisbasis van Danny Ghosen. De journalist en programmamaker maakt de overstap van de NTR.

Voor de VPRO gaat Ghosen reportageseries en andere programma’s maken. Welke dat zijn wordt in een later stadium bekend. "Dit jaar ben ik tien jaar journalist, een mijlpaal als ik terugblik op mijn komst naar Nederland als 15-jarige vluchteling", aldus de 42-jarige Ghosen op de site van de VPRO.

Volgende stap

"De afgelopen jaren heb ik steeds meer mijn eigen stijl ontwikkeld als programmamaker. Met de overstap naar de VPRO wil ik dit verder doorzetten. Ik kijk ernaar uit te werken met nieuwe ervaren teams en mijn programma’s verder te verdiepen. Ik ben blij dat ik na vijf mooie jaren bij de NTR mijn volgende stap binnen de publieke omroep kan zetten."

 

"Ik heb Danny leren kennen als een doortastende maker en journalist met enorm veel energie. Hij heeft een goed gevoel voor wat er speelt in de maatschappij en hij schuwt niet om daar ook midden in te gaan staan. Zijn manier van interviewen is clean en onbevooroordeeld en hij krijgt het voor elkaar om met verschillende lagen in de samenleving in contact te komen. We kijken er zeer naar uit om met hem journalistieke en spannende series te ontwikkelen", zegt Anouk Kamminga, hoofdredacteur van de VPRO.

Danny & The Brotherhood

Danny was een paar maanden terug nog in zijn geboorteland Libanon om de gevolgen van de verwoestende explosie in Beiroet te onderzoeken voor De Slag om Libanon. Momenteel wordt het tweeluik Danny & The Brotherhood over Sin Miedo uitgezonden op NPO3.

Meer over