'Creatieve armoede'

David Schwimmer houdt doorstart Friends tegen

27 januari 2020 10:41 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot YouTube
David Schwimmer maakt een eind aan alle geruchten over een nieuwe reeks Friends, de 53-jarige acteur is zelfs voor een grote zak geld niet te paaien voor een doorstart van de comedyserie.

Schwimmer onthulde zijn standpunt in een interview met de Britse krant The Guardian.

Friends-reünie

Al jaren gaan de geruchten dat Friends een comeback maakt, maar alleen als alle castleden meedoen. Schwimmer is degene die nu openlijk roet in het eten gooit. Hij is best te porren voor een reünie waarbij de acteurs terugblikken op het succes van de serie, maar nieuwe afleveringen zitten er echt niet in: "Ik wil niet alles voor het geld doen. Het moet creatief gezien wel kloppen."

Diversiteit

In hetzelfde interview onthulde David dat hij tijdens de productie van Friends ook al doorkreeg dat er maar weinig niet-blanke acteurs een rol speelden. Daarom zette hij zich actief in om zijn personage Ross vriendinnetjes te geven met een diverse achtergrond. Zo had Ross in de loop der jaren zowel een Aziatische als een Afro-Amerikaanse schone aan zijn zijde.

Frusterend

Ook zegt Schwimmer dat hij inmiddels vrede heeft met zijn rol in de inmiddels iconische comedyserie: "Er was een periode dat ik heel, heel gefrustreerd was dat ik vastzat in dit genre, dit ene idee. Ik kwam bij Friends op mijn 27ste, maar ik had al veel op het toneel gedaan. Dat leek wel in de prullenbak gegooid. Het publiek dacht dat ik rechtstreeks vanuit de baarmoeder sitcom was gaan doen."

Meer over