Welke video's moet je zien?

De 5 leukste kookvlogs op YouTube

14 November 2019 15:59 | amusement | Door Irma Tomas

© Binging with Babish
Kinderen en tieners spenderen tegenwoordig hun halve leven op YouTube, maar volwassenen weten vaak nog niet helemaal waar ze het moeten zoeken tussen die miljoenen filmpjes. Televizier.nl helpt. Wij maken iedere week een lijstje met de leukste video's. Deze week: De beste kookvlogs.

Tasty 16.6 miljoen abonnees
Ja, je leest het goed. Tasty heeft het ongelooflijke aantal van 16.6 miljoen abonnees. En we snappen waarom dat is. Tasty wordt gerund door meerdere mensen die heel verschillende video's maken. In een van de categorieën wordt enorm groot eten gemaakt, in een andere wordt kinderen gevraagd om fantasie-eten te tekenen wat dan weer wordt nagemaakt door echte koks. Onze favoriet is de reeks video's waarin je alleen maar een pan en een paar handen ziet die daar eten in gooien. Als je de video een paar keer kijkt of regelmatig stilzet, is het een hartstikke praktische manier om iets lekkers op tafel te krijgen. 

Leonie ter Veld - 14.300 abonnees (Gewoon wat een studentje 's avonds eet)
Leonie werd beroemd dankzij haar receptenblog Gewoon wat een studentje 's avonds eet. Ze heeft ook een YouTube-kanaal met daarop vlogs over verhuizen en huizen, maar ook met recepten. Maar nu het belangrijkste: Leonie staat bekend als de tosti-koningin. Ze maakt Elvis tosti's, tosti's met vruchtenhagel, tosti tikki massala, tosti mosterdsoep (dat klinkt ranzig, maar als je de video ziet, wil je er ook eentje) en nog veel meer. En ze zijn ook nog eens zo gemaakt. 

Jules Cooking (3,5 miljoen abonnees)
Als je meer ambities hebt dan een tosti mosterdsoep dan kun je terecht bij Jules Cooking. Dit kookkanaal is voor kookamateurs die echt wat moois op tafel willen zetten. Kok Jules moet het niet hebben van zijn charisma (de man is zelfs uitgesproken saai) maar hij zet wel fantastische dingen op tafel. En dan vooral Franse klassiekers als quiche Lorraine, een lemon meringue éclair, coq au vin, bouillabaise en croissantjes. Of wat dacht je van deze beauty: millefeuille met passiefruit en frambozen. 

Uit Pauline's keuken 9.800 abonnees
Pauline is bij veel kookliefhebbers waarschijnlijk wel bekend vanwege haar populaire kookblogs. Maar deze keukenprinses maakt ook video's met recepten die perfect zijn voor als je een avondje niet weet wat je nu weer moet eten. Niet te moeilijk en toch lekker. We hebben het over wraps, spaghetti carbonara en pompoensoep, dat soort dingen. 

Binging with Babish (5,5 miljoen abonnees)
Andrew Rea laat kooktechnieken zien, hij heeft een playlist met gezonde gerechten en er is er eentje waarin hij mensen verrast. Maar de allerleukste playlist is die waarin Andrey gerechten namaakt uit zijn favoriete series en films. Dus garnalen uit Forrest Gump, koekjes uit How I met your mother, huisgemaakte KFC uit Stranger things en Tiramisu uit Superbad. Als je dat nog niet leuk genoeg vindt: Andrew is ook nog eens bijzonder grappig. Zelfs de gesponsorde stukjes in zijn video's zijn nog de moeite waard.  

Meer over