The Voice of Holland

De drie succesvolste Voice-kandidaten

16 februari 2019 16:00 | amusement | Door Televizier

© ANP

Niet voor iedereen betekent meedoen aan een talentenshow automatisch succes. Voor deze drie kandidaten van The voice of Holland wel. Zal het de winnaar van dit jaar ook zo vergaan?

Tekst: Carlijn Schepers

Maan de Steenwinkel

Maan de Steenwinkel kreeg na The voice veel kritiek te verduren. Toch is ze een van de succesvolste winnaars. Ze won het zesde seizoen, in 2016. Vervolgens ontving ze voor haar eerste twee singles meteen een gouden plaat. Door deze kickstart werd Maan in 2017 uitgeroepen tot ‘Doorbraak van het Jaar’ bij de 100% NL Awards. Datzelfde jaar maakte ze indruk bij het tv-programma Beste zangers en inmiddels is ze alweer aan haar tweede clubtournee toe. Ook 2018 sloot ze goed af: met twee Buma NL Awards voor de single ‘Blijf mij mij’ met Ronnie Flex.

OG3NE

Wie herinnert zich de drie zusjes met de blonde, rode en bruine haren niet? Hun gouden keeltjes zorgden voor kippenvel bij veel kijkers toen ze The voice in 2014 wonnen. Lisa, Amy en Shelley Vol vormden (toen nog met apostrof) OG3NE en waren het eerste drietal dat meedeed. Hun eerste single ‘Magic’ eindigde op 3 in de Single Top 100. Maar eigenlijk waren ze voor The voice al bekend. Ze scoorden als Lisa, Amy & Shelley verschillende hitjes bij de jeugd én deden in 2007 mee aan het Junior Songfestival. In 2017 volgde het Eurovisie Songfestival. Beide keren werden ze elfde.

Romy Monteiro

Romy Monteiro, dochter van musicalactrice Antje Monteiro, is de enige in dit rijtje die The voice niet gewonnen heeft. Ze bereikte de kwartfinale in 2014. Desondanks werd ze succesvol na het programma. Een jaar later maakte ze namelijk haar musicaldebuut met de hoofdrol in The bodyguard. Daarvoor kreeg ze een Musical Award voor aanstormend talent. In 2017 volgde een eigen cd: Tribute to Whitney. Het kwam op 1 in de Album Top 100. Maar Romy kan ook presenteren, zoals bij Mijn vader is de beste, het Junior Songfestival en nu op tv: DanceSing.

The voice of Holland | RTL 4 | 20.30

Meer over