Met Frederick en Robert

De finale van MasterChef Nederland

Frederick en Robert staan in de finale van MasterChef Nederland. Om te winnen moeten ze als beste drie opdrachten voltooien die zijn samengesteld door chef-koks en juryleden Stefan van Sprang, Jonathan Zandbergen en Freek van Noortwijk.

De twintig fanatieke amateurkoks die samen aan de kookwedstrijd begonnen, hadden allemaal één doel: winnen! En de opdrachten waren pittig. In de vorige aflevering moesten Frederick, Robert en Ashley en tweegangenlunch koken voor veertien personen in Merlet, het sterrenrestaurant van chef-kok Jonathan Zandbergen. Daar vond Ashley haar Waterloo.

Het niveau was goed

Welke amateurkok verslaat na de achttien andere deelnemers nu ook de allerlaatste concurrent en mag zich de winnaar noemen van MasterChef Nederland 2018? Het niveau van de kandidaten aan deze MasterChef was dik in orde, Frederick en Robert zijn heel erg talentvol. Maar toch sloeg het programma niet aan.

Weinig kijkers

MasterChef had op het hoogtepunt een paar honderdduizend kijkers terwijl in een land als Australië de straten uitgestorven zijn tijdens de finale. Of er een MasterChef Nederland 2019 komt, is dus maar de vraag. Maar eerst, de finale!

MasterChef Nederland, woensdag - Net 5 • 20.30 uur

Meer over:

Reageren