De grote dromen van de Utopia-deelnemers: Waarom doen ze mee?

Ruim een jaar op een verlaten terrein in het Gooi, je moet er maar zin in hebben. Sinds 31 december is het  werkelijkheid voor de vijftien deelnemers van Utopia.

Ruim 1,5 miljoen kijkers maakten op 6 januari kennis met de zeer diverse Utopia-groep. Velen vragen zich ongetwijfeld af waarom iemand mee zou doen aan de ‘beproeving der beproevingen’. Wat hopen de Utopia-deelnemers te hebben bereikt als ze in 2015 de vrijheid weer tegemoet treden?

Afbeelding
Aike

Leeftijd: 34 jaar
Beroep: Management Consultant
Typisch Aike: Ze houdt van stappen, sporten en haar vrijheid. Ze kan goed organiseren, plannen en mensen motiveren.

Waarom doet ze mee aan Utopia?
Aike vindt dat de huidige samenleving te veel op prestatie gericht is. In Utopia wil ze een hele nieuwe samenleving maken met andere idealen.

Afbeelding

Andrea

Leeftijd: 52 jaar
Beroep: Massagetherapeut
Typisch Andrea: Ze is een uitgesproken vrouw die goed voor zichzelf kan zorgen. Andrea is gewend aan weinig, want ze heeft tien jaar lang gewoond in een strandhut op Bonaire. Daarnaast is ze gelovig, en is Jezus een belangrijke inspiratiebron voor haar.

Wat wil ze bereiken in Utopia?
Andrea wil een hele nieuwe samenleving opbouwen die gebaseerd is op tevredenheid en liefde.

Afbeelding

Paul

Leeftijd: 53
Beroep: Aannemer
Typisch Paul: Hij is een kleine zelfstandige die alles zelf bouwt, van keukens tot sauna’s en badkamers. Ook in Utopia wil hij lekker bezig blijven met bouwmaterialen.

Wat wil hij bereiken in Utopia?
Paul wil verder gaan met zijn handeltje in bouwmaterialen en van het Utopia-experiment een groot succes maken.

Afbeelding

Giorgio

Leeftijd: 20 jaar
Beroep: HBO-student
Typisch Giorgio: Hij is vrolijk en een tikkeltje verwend. Heeft al veel gereisd en zodoende een aardig stukje van de wereld gezien.

Waarom doet hij mee aan Utopia?
Giorgio neemt deel aan Utopia om slechts een reden: geld verdienen. In een jaar minstens 2 ton. Hij wil dit bereiken door feesten te geven, want iedereen wil natuurlijk voor hem draaien straks.

Afbeelding

Charlotte

Leeftijd: 21 jaar
Beroep: Serveerster
Typisch Charlotte: Ze is een echt feestbeest, maar werkt ook hard in het horecabedrijf van haar ouders. Ze is sociaal en een vrolijke spring-in-‘t-veld.

Waarom doet ze mee aan Utopia?
Charlotte wil in Utopia een restaurantje starten. Hopelijk ontstaat er uiteindelijk een gezellige familieplek. 

Afbeelding

Isabella

Leeftijd: 31 jaar
Beroep: Verpleegkundige
Typisch Isabella: Een dame met ontzettend veel interesses. Ze is dol op muziek, toneel en cabaret. Ook zou ze wel vrijwilligerswerk willen doen. Haar medische achtergrond geeft haar absoluut een meerwaarde in de groep, hoewel ze officieel geen arts is. Maar Isabella kan wel eerste hulp verlenen in het geval van botbreuken of bloedingen.

Waarom doet ze mee aan Utopia?
Isabella houdt van avontuur en wil graag nieuwe dingen leren.

Afbeelding

Hakim

Leeftijd: 34 jaar
Beroep: Oliebollenbakker
Typisch Hakim: Een Nederlander met Marrokaanse roots, geboren en getogen in het Zuiden van het land. Hakim is een ondernemer in hart en nieren die niet op zijn mondje gevallen is.

Wat hoopt hij te bereiken in Utopia?
Hakim hoopt dat de vijftien mensen in Utopia goed met elkaar kunnen opschieten en allemaal hun steentje bijdragen aan het bouwen van een ideale samenleving. Wie lui is, mag van hem vertrekken.

Afbeelding


Rienk

Leeftijd: 29 jaar
Beroep: Zwerver
Typisch Rienk: Rienk is een dakloze Groninger die al 1,5 jaar op blote voeten door het leven gaat. Hij is erg spiritueel, mediteert vaak en heeft een rotsvast geloof in God. Rienk is opgegroeid op een boerderij en is goed met dieren. Hij weet hoe hij een koe moet melken. Ook heeft de zwerver ervaring met buiten leven en kan hij de groep tips geven om warm te blijven.

Wat vindt Rienk belangrijk in Utopia?
Rienk vindt dat er in Utopia geen leider moet komen. Die geeft alleen maar het plafond van de groep aan en dan kan je niet groeien. Liever ziet Rienk een dienaar. Die geeft de bodem van de groep aan en vandaar uit kan je bouwen.

Afbeelding


Lindy

Leeftijd: 23 jaar
Beroep: Paraveterinair
Typisch Lindy: Ze heeft door haar opleiding grote kennis van dieren, en kan assisteren bij operaties van dieren of bevallingen van koeien en schapen.

Waarom doet ze mee aan Utopia?
Lindy wil laten zien dat ze meer in haar mars heeft dan mensen denken.

Afbeelding


Vanessa

Leeftijd: 37 jaar
Beroep: Huisvrouw
Typisch Vanessa: In Utopia is ze een echt moederfiiguur. Ze kookt voor anderen en zorgt ervoor dat alles netjes blijft, want rommel is Vanessa een doorn in het oog.
Waarom ze meedoet aan Utopia:

Hoe wil ze Utopia winnen?
Door een beetje in het midden te blijven hangen, ze hoeft niet perse de leider te zijn.

Afbeelding

Emil

Leeftijd: 28 jaar
Beroep: Worstelaar
Typisch Emil: Een echte sportman die al veel wedstrijden in het buitenland heeft gespeeld, waaronder in Los Angeles en Japan.

Waarom doet hij mee aan Utopia?
Emil wil aan Utopia meedoen om in een wereld zonder regels zelf een oordeel te vellen.

Afbeelding

Peter

Leeftijd: 35 jaar
Beroep: Voormalig café-eigenaar
Typisch Peter: Heeft acht jaar als uitvaartverzorger gewerkt, maar vond de horeca toch beter bij hem passen. Door het failliet gaan van zijn café is hij al zijn geïnvesteerde geld kwijtgeraakt.

Waarom doet hij mee aan Utopia?
Peter vindt dat er teveel regeltjes zijn in Nederland, en wil in Utopia graag iets beters en moois opbouwen.

Afbeelding
Billy

Leeftijd: 31
Beroep: Levenskunstenaar
Typisch Billy: Een zeer energieke dame vol initiatief. Ze leeft zeer sober maar vindt dat prima. Billy werkte voorheen als model en actrice en heeft ook in de horeca gezeten.

Waarom doet ze mee aan Utopia?
Billy wil mensen motiveren en inspireren om bewuster te leven.

Afbeelding

Harold

Leeftijd: 38 jaar
Beroep: Beveiliger
Typisch Harold: Een ondernemer met een winkel en beveiligingsbedrijf. Hij rookt en drinkt niet maar eet wel dagelijks een broodje shoarma. Komt weliswaar groot en sterk over, maar is een echte knuffelbeer. Ook bijzonder: De armen van Harold zijn vol getatoeëerd met buitenaardse wezens want hij gelooft stellig in buitenaards leven.

Waarom doet hij mee aan Utopia?
Harold vindt dat het op dit moment flink mis gaat in Nederland. In een jaar tijd hoopt hij zijn eigen “Utopia” te kunnen creëren, zonder geweld.

Afbeelding

Ruud

Leeftijd: 24 jaar
Beroep: Telefoonverkoper
Typisch Ruud: Omdat hij bij een telecombedrijf werkt is hij een echte verkoper. Hij vindt zijn lichaam enorm belangrijk en sport 4 tot 5 keer in de week.

Waarom doet hij mee aan Utopia?
Utopia
is voor Ruud vooral een fysieke uitdaging. Het liefst wil hij helemaal kapot gaan, en zichzelf opnieuw uitvinden.

Reageren