Gebroken harten

De heftigste break-ups uit de vaderlandse showbizz

14 februari 2019 14:55 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Ter ere van Valentijnsdag zetten wij de vijf heftigste liefdesbreuken van BN'ers op een rijtje. Gewoon, omdat het kan.

Jan & Yolanthe

Een van de allerergste break-ups was natuurlijk die tussen Jan Smit en Yolanthe Sneijder-Cabau in het voorjaar van 2009. En dat was niet eens zozeer omdat Jan of Yolanthe zo leden onder het einde van hun liefde voor elkaar (we waren die hele relatie al weer bijna vergeten) maar vooral omdat de moeder van Jan het niet kon verkroppen dat Yolanthe was vertrokken... met zo ongeveer alle huisraad. 'Alles is weg' werd een klassieker.


Xander & Wendy

Ooit zou Wendy van Dijk trouwen met Xander de Buisonjé. De jurk was al gekocht en de papparazi stond klaar om verslag te doen van het huwelijk van de eeuw. Dat tussen de hunk van de band Volumia! en de knapste vrouw van de Nederlandse televisie. Eén dag voor de grote dag trok Wendy de stekker uit het huwelijk omdat de roddelbladen hadden ontdekt dat Xander buitenshuis zijn piemel niet in zijn broek kon houden. Wendy en Xander hielden zoon Sem over aan de ooit zo mooie relatie.

Toen ze nog gelukkig waren:

Rafael en Sylvie

Sylvie Meis en Rafael van der Vaart hadden een sprookjeshuwelijk. Totdat het allemaal kapot ging op oudejaarsavond 2012. De normaal toch zo relaxte Rafael verkocht Sylvie, voor het oog van de oud- en nieuw gasten een klap. De koek was op, zo vertelden de voormalig geliefden later aan de pers. Daarna werd het helemaal een soap toen Raf en Syl beiden werden beschuldigd van vreemdgaan. Rafael was als eerste weer aan de vrouw, hij kreeg een relatie met de knettergekke Sabia.

Sylvie over 2013 vanaf 1:15:


Jort & Georgina

In maart 2008 zond RTL Boulevard een filmpje uit waarop Georgina Verbaan zoenend in een café was te zien met journalist Pieter van der Wielen, met wie ze destijds een programma presenteerde. Een medebezoeker filmde het tafereel en stuurde de beelden door aan Boulevard. Het betekende het einde van de lange relatie tussen Georgina en Jort. Jort heeft tot nu toe niet veel mazzel met zijn relaties met BN'ers. Ook Lauren Verster ging vreemd tijdens haar relatie met de presentator.

Mattie & Wietze

Mattie en Wietze waren een droomstel met veel geld en dito succes met hun radioshow. Niets kon tussen de mannen en hun radioshow komen. Behalve dan 6 ton en een Tesla. Mattie scoorde stiekempjes een contract bij Qmusic en Wietze bleef gebroken achter. De ellende begon pas echt toen een e-mail op straat kwam te liggen, waarin Wietze uitgebreid zijn hart luchtte over de streken van zijn voormalige partner. Inmiddels is Mattie alweer een tijdje gelukkig met Marieke Elsinga. Het einde van een tijdperk.

Meer over