De Kwis grappigste tv-programma van 2014

17 december 2014 10:11 | amusement | Door Televizier

© annemieke van der togt - togtstrip fotografie

De Kwis is als grappigste tv-programma uit de bus gekomen in het jaarlijkse humoronderzoek van Comedy Central. De VARA-quiz is daarmee de opvolger van Geer & Goor: Effe Geen Cent Te Makken op.

Uit het onderzoek dat Comedy Central door Maurice de Hond liet uitvoeren blijkt dat De Kwis de grappigste tv-show van 2014 is. De RTL-programma’s Ik Hou Van Holland en Dit Was Het Nieuws staan respectievelijk tweede en derde in de lijst.  

Jeroen van Koningsbrugge

Als grappigste tv-presentator is verkozen Jeroen van Koningsbrugge. De respondenten vinden hem net iets leuker dan zijn collega's Ruben Nicolai en Paul de Leeuw. Edwin Evers is de meest komische radio-dj.

Chantal Janzen

En de grappigste presentatrice van 2014? Dat is Chantal Janzen, in Nederland nóg populairder dan bij onze Oosterburen. Claudia de Breij - zojuist gestopt met haar radioprogramma op 3FM - staat op de tweede plaats en Linda de Mol op nummer drie.

Chantal Janzen maakt ook kans op de Loden Leeuw Persoonlijkheidsprijs, de prijs voor de vervelendste BN'er in een reclamespotje.

Meer over