Kijkcijfers donderdag 5 augustus 2021

De TV van gisteren: anderhalf miljoen Nederlanders zien De Slimste Mens

6 augustus 2021 08:50 | amusement | Door Ingelise De Vries

© ANP

Dankzij een volle sportzomer is sport onverminderd populair op tv. Hoewel kijkers ook benieuwd zijn hoe het gaat rondom de Olympische Spelen, doen programma’s zonder atleten het goed.

RTL 4 weet deze zomer te scoren met tv-programma’s vol niet-BN’ers. Datingshow B&B Vol Liefde zakt iets ten opzichte van gisteren, 715.000 mensen zagen hoe Bert de ogenschijnlijk perfecte Romana liet gaan. Meer mensen keken naar Ik weet er alles van. Ruben Nicolai wist 846.000 kijkers te vermaken met de kennisquiz. 

Oranjezomer keldert

Veel minder mensen dan woensdag schakelden naar Oranjezomer, het programma op SBS6 trok donderdagavond 712.000 kijkers. Op Shownieuws en Hart van Nederland na, staat de zender verder niet in de top 25 van best bekeken programma’s. Humberto (RTL4) blijft steken rond de half miljoen en daalt nog net iets verder dan een dag eerder. 

De Slimste weer onverminderd populair

Verreweg de meeste mensen schakelden naar De Slimste Mens. Lisa Loeb, Loes Reijmer en Mieke van der Weij gingen de strijd aan om de titel slimste mens van Nederland. Van der Weij komt niet meer terug: ruim anderhalf miljoen Nederlanders zagen hoe ze werd verslagen. Daarmee verslaat het programma op NPO2 wederom NPO1: Studio Tokio en Tokio Vandaag wisten beiden net niet de miljoen kijkers aan te tikken.

 

Meer over