Kijkcijfers woensdag 11 mei

De TV van gisteren: Kijkers weten Frank Lammers' Glory Days nog niet te vinden

12 mei 2022 08:01 | amusement | Door Judith Regeling

© AVROTROS
Tussen het kampioenschap van Ajax en de grote finale van Married at First Sight ging gisteravond Glory Days van start op NPO1. Kijkers wisten dit programma met Guus Meeuwis en Frank Lammers alleen nog niet helemaal te vinden.

Frank Lammers en Guus Meeuwis vallen op deze donderdag dan ook met slechts 287.000 kijkers buiten de Top-25.

Glory Days

Aan de eenvoudige opzet ligt het vast niet. Vrienden Guus Meeuwis en Frank Lammers reizen namelijk in dit doodeenvoudige programma door het Amerika van Bruce Springsteen. Tijdens deze muzikale roadtrip is het de bedoeling dat ze zowel The Boss als elkaar een stuk beter leren kennen, en dat begon in deze eerste aflevering met een bezoekje aan het industriestadje Freehol in New Jersey, waar The Boss opgroeide.

De kijkers moesten met recht even wennen, zo blijkt uit de reacties op Twitter.

Married at First Sight

Waar kijkers dan wel interesse in hadden, was de grote finale van Married at First Sight. Na vijf maanden (en 20 afleveringen verder) vol romantiek, huwelijken, drama en verdriet bleek de liefde van Rowan en Astleigh en Sonny en Dylan sterk genoeg gegroeid. Deze twee koppels bleven dan ook - onder het toeziend oog van 870.000 kijkers - getrouwd. 

En goed nieuws: bij Beau, waar nog zo'n 703.000 mensen voor bleven zitten, bleek het vlammetje ook maanden na de opnames nog altijd niet te zijn gedoofd. 

Maurice en Dennis

Voor Maurice was er minder goed nieuws. Na zijn vrij snel geflopte huwelijk met Arjan kreeg hij van de makers een tweede kans op de liefde, die hij met volle overtuiging pakte. Even leek het - in de show - te werken met Dennis, maar uiteindelijk bleek niets minder waar. Dennis voelde toch geen verliefdheid en daarom gingen de mannen uiteindelijk weer hun eigen weg. Een bittere pil voor Maurice, die al sinds hun eerste date vlinders in zijn buik had.

Bekijk ook: Maurice en Dennis geven relatie-update na einde MAFS 

Tussen Kunst & Kitsch

Het goud ging op deze woensdagavond echter niet naar RTL4 en Married at First Sight, maar naar NPO1. Daar was zowel de laatste aflevering van Waar Doen Ze Het Van? te zien (569.000) als Tussen Kunst & Kitsch. In die laatste taxeerde Menno Hoencamp in het Bonnefanten museum in Maastricht een gouden horloge met buitenkasten van haaienhuid. Klinkt interessant, maar de kijkers hadden vooral aandacht voor een bepaald jasje.

Meer over