Kijkcijfers van zondag 5 januari 2020

De TV van gisteren: Topcijfers voor Wie Denk je Wel Dat je Bent? maar niet voor Baantjer

6 januari 2020 09:00 | amusement | Door Irma Tomas

© Wim Kluvers
Joep van Deudekom en Rob Urgert presenteerden zondagavond voor het eerst hun nieuwe programma Wie denk je wel dat je bent?. In de slipstream van megahit Heel Holland bakt, ging dat heel lekker.
Wie denk je wel dat je bent? trok bijna 1,3 miljoen kijkers en dat is een heleboel. In het programma doen Joep en Rob experimenten met twee groepen die tegenover elkaar staan. In de eerste aflevering waren dat jongeren en hun ouders. Gemeten werd of jongeren gevoeliger voor groepsdruk. 

Heel Holland bakt

Heel Holland bakt was het best bekeken programma van de avond met 3 miljoen kijkers en daarin moesten de deelnemers een taart bakken die leek op het ingrediënt dat er inzit. Een zogenaamde 3-D taart.

Baantjer het begin

Op SBS 6 trok Stegeman op de bres 694.000 kijkers. Dat waren er meer dan de grootste show De battle die RTL 4 uitzond (549.000) en ook meer dan de serie Baantjer het begin op dezelfde zender die slechts 561.000 kijkers trok. Je zou denken dat kijkers wel zin hadden in een revival van de legendarische politieserie, maar dat valt tot nu toe vies tegen. De meningen van de mensen die wel kijken, verschillen. 

Meer over