Kijkcijfers maandag 9 maart 2020

De TV van gisteren: Uitvindersprogramma van John Williams start matig

Het nieuwe programma Briljant! van John Williams waarin mensen hun uitvindingen mogen laten zien, begon maandag niet erg sterk. De RTL 4-show trok 576.000 kijkers. 
Briljant! is een soort Het beste idee van Nederland maar dan meer gericht op duurzaamheid. Voorlopig liep Nederland nog niet erg warm voor de uitvinders. Dat deed het wel voor Kopen zonder kijken op dezelfde zender: Martijn Krabbé kwam net boven de 1 miljoen uit. In deze aflevering zaten Carla en Fred die graag een gelijkvloerse bungalow in Noord-Holland wilden. Maar nadat ze het koopcontract hadden getekend wilde het stel er toch onderuit. Veel kijkers hadden weinig begrip voor Carla en Fred. 

DWDD

Na het Journaal was De wereld draait door weer het best bekeken programma van de avond. 1,4 miljoen mensen zagen een uitzending over legendarische Ajacieden en John Lennon. En steeds vaker dringt het besef door dat het programma bijna voor altijd afgelopen is. 

Veronica Inside

Radar deed het goed met 1,3 miljoen kijkers, RTL Boulevard had er bijna 800.000 en op Veronica was Veronica Inside veruit het best bekeken programma. De heren van het voetbalprogramma namen geen enkel risico in verband met het coronavirus.  

En dan was er ook nog een dubbelganger van René van der Gijp aanwezig. 

Meer over:

Reageren