De Minuut van Ruud

De Vooravond zegt ook cabaretier Ruud Smulders de wacht aan

18 juli 2021 10:51 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© BNNVARA

De Vooravond neemt na presentatoren Fidan Ekiz en Renze Klamer ook afscheid van Ruud Smulders. De 34-jarige cabaretier moet het veld ruimen bij het BNNVARA-programma, omdat volgens de omroep “het programma verandert”.

Smulders betreurt zijn gedwongen afscheid bij de opvolger van De Wereld Draait Door. “Als je de twee hoofdpersonen weghaalt, dan snap ik wel dat ook ik aan de beurt kan komen. Ontzettend jammer, want ik had me met deze Minuut nog verder kunnen ontwikkelen. Ik had nog honderd afleveringen kunnen maken. Ik had er ook zo’n lol in”, zegt Smulders in gesprek met het AD.

Uitverkopen

Zijn optredens in De Vooravond hebben Smulders overigens geen windeieren gelegd. “Het publiek weet me te vinden. Deze twee seizoenen hebben ervoor gezorgd dat mijn shows aan het uitverkopen zijn. Ik kan met mijn najaarstour (Bruud 2) ook eerder beginnen en later eindigen. Ik heb er meer werk voor teruggekregen.“

Eetkamer 

Zijn noodgedwongen stoppen bij De Vooravond levert hem thuis ook weer wat ruimte op. “Ik heb mijn eetkamer weer terug. Daar had ik mijn studio van verbouwd om op te nemen en te monteren. At ik met het bord op schoot. Nu kan ik weer normaal eten.”

Meer over