De zeven CV zeperds van Laura in GTST

14 februari 2016 11:32 | amusement | Door Televizier

© RTL Nederland

In 25+ jaar GTST heeft Laura Selmhorst (Jette van der Meij) heel wat baantjes gehad. Maar lang niet iedere job ging haar even goed af, blijkt wel uit dit overzicht.

Een ding is zeker, Laura hoeft nooit bij het UWV aan te kloppen. Na 25 jaar GTST heeft deze powervrouw voldoende werkervaring om direct aan de slag te kunnen in elke denkbare sector.

7) Moeder de vrouw
Afbeelding 

In de beginjaren was Laura vooral moeder en huisvrouw, met andere woorden ze had twee fulltime banen. Dat was emotioneel zwaar. Zodra er iets mis ging, greep ze naar de fles (foto) om daarna steevast ongepast overdreven uit de hoek te komen. Vooral als manlief Robert weer eens een vreemd ging, kon ze woedend en wraaklustig reageren. Zo duwde ze hem eens dwars door een passpiegel toen ze hem betrapte met Linda Dekker. Robert kwam in een rolstoel terecht waarna Laura een slippertje maakte met zijn vrouwelijk revalidatiearts Tessel van Benthem. Niet direct een aanbeveling voor je cv.

6) Kunstschilder

Afbeelding

Halverwege de jaren 90, na een flirt met de veel jongere kunstenaar Stan Kandinsky (Paul Groot) ontdekte Laura haar artistieke kant. Ze werd kunstschilder, maar echt veel indruk maakten haar doeken niet. Haar meest memorabele schilderklus was uitgerekend de kamer van adoptienichtje Kim Verduijn (Angela Schijf). Samen met schoonzus Sylvia, twee sponzen en een totaal gebrek aan smaak bewerkte ze al tamponerend de muren met gele verf. Volgens Laura ademde de slaapkamer nu luchtige, warme Italiaanse sferen uit...  Maar de ruimte had meer weg van een okergele urinevlek. Pubermeisje Kim kon het gebaar niet waarderen en werd razend. Kop op Laura, andere grootmeesters als Van Gogh en Gauguin werden ook niet gewaardeerd in hun tijd...

5) Advocate
Afbeelding 

In een soap kan alles, dus niemand keek gek op toen Laura ineens de advocatuur in ging. Best knap voor een vrouw die vooral ervaring had met advocaat als ze 't geserveerd kreeg met slagroom. Toch was haar tijd als advocate bijzonder lucratief. Immers, in Meerdijk zat er altijd wel iemand om juridische bijstand verlegen. En welke rechter kan nee zeggen tegen Laura's intens smekende, starende blik?

4) Relatiebemiddelaar
Afbeelding 

Laura dook in een nieuw avontuur toen ze relatiebemiddelingsbureau Catch 'n Match opzette. Op papier een fantastisch idee. Met 3.5 huwelijk en een klein voetbalelftal aan stukgelopen relaties achter de rug was ze een doorgewinterde veteraan op liefdesgebied. Dus wat kon er mis gaan? Veel, zo bleek toen ze op haar werk zelf smoorverliefd werd, nota bene op de liftreparateur Dennis Tuinman. Mensen vonden het wel wat gek, de gespierde hunk had haar zoon kunnen zijn. Sterker nog, dat bleek hij uiteindelijk ook echt te zijn. Maar ja, toen waren ze al getrouwd...

3) Jazz zangeres

Afbeelding
Jette van der Meij studeerde zang aan het Amsterdamse Conservatorium en heeft ook de Kleinkunstacademie afgerond. Meer dan genoeg reden om haar liefde voor muziek te verwerken in de soap. Laura trad geregeld op in Meerdijk en oogstte behoorlijk wat lof voor haar performances al blijven haar podiumoutfits... opmerkelijk.

2) Laura's Living

Afbeelding

Laura bleef zich ontwikkelen en liet ditmaal haar oog vallen op de horeca. Samen met hartsvriendin Cleo Wolfs en compagnon Benjamin Borgers begon ze loungeclub Laura's Living. Ze waren alleen wat kleine dingetjes vergeten zoals het aanvragen van zo'n beetje elke denkbare vergunning. Ach, beginnersfoutjes. De politie kwam er uiteindelijk uiteraard achter, maar Benjamin kreeg alle schuld terwijl Laura deed of d'r neus bloedde. Best knap om die leugen vol te houden als je naam op de deur staat. Kwam die ervaring als advocate toch nog van pas.

1) Hotelmanager de Rozenboom

Afbeelding

Na het Laura's Living fiasco zou je verwachten dat Laura niet eens meer een koek- en zopie kraam zou mogen runnen. Maar nee, haar wanbeleid werd juist beloond met een vette promotie. Laura werd de nieuwe manager van hotel-restaurant De Rozenboom, al sinds jaar en dag het kloppende hart van zakelijk Meerdijk. Daar heeft ze het nu al jaren prima naar d'r zin. Zodra er iets dreigt te gebeuren is Laura er als  de kippen bij om te bemiddelen, te sussen of afkeurend toe te kijken. Alles beter dan voor de zoveelste keer het dagmenu oplepelen, immers.

Zonder gekkigheid: Jette zelf kan naast acteren in 's lands bekendste soap ook behoorlijk goed zingen. Luister maar naar onderstaand clipje.  

Meer over