De viroloog reageert

Deelname Ab Osterhaus aan Ranking the stars blijkt misverstand

11 Juli 2020 21:36 | amusement | Door Andrea Peelen

© ANP

Het nieuws dat viroloog Ab Osterhaus meedoet aan Ranking the stars sloeg vrijdagavond in als een bom. Echter blijkt het te gaan om een misverstand.

Vrijdagavond vertelde presentator Paul de Leeuw nog aan RTL Boulevard dat de viroloog te zien zou zijn in een nieuw seizoen Ranking the stars. Na de bekendmaking ontstond al snel een stortregen aan reacties. Veel mensen vonden zijn keuze op z’n zachts gezegd toch wat opmerkelijk.

Groot misverstand

Nu, een dag later, blijkt het allemaal om een zogeheten misverstand te gaan. Osterhaus heeft namelijk nog nooit van Ranking the stars gehoord en dacht dat het ging om een journalistiek programma. Als dat het geval was, zou hij gaan praten over het coronavirus. "Nu ik zie wat het programma inhoudt, denk ik dat het niet verstandig is om daar aan deel te nemen", vertelt hij aan RTL Boulevard.

Kandidaten die wél mee doen

Paul de Leeuw maakte vrijdag ook de kandidaten bekend die wél meedoen. Marc-Marie Huijbregts, Henk Krol, Gerda Havertong, Patricia Paay en Ryanne van Dorst zijn te zien in het nieuwe seizoen. Voor Havertong, Paay en Van Dorst is dit niet de eerste keer; met name Van Dorst stal vorig seizoen de show met haar platte opmerkingen.

Wanneer het nieuwe seizoen van Ranking the stars weer op televisie zal verschijnen, is nog onbekend.

Meer over