Publiek staat achter quizzer

Deelnemer reageert op ophef Per seconde wijzer

25 januari 2019 12:51 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Peter den Boef
Het gebeurt niet vaak dat er ophef ontstaat over een aflevering van Per seconde wijzer, maar donderdagavond was dat wel het geval. Een laatste vraag voor een deelnemer in de aflevering van die dag is in het verkeerde keelgat geschoten bij menig Nederlander.

Deelnemer Jeroen Meerwijk speelde in de categorie sport en wist de finalevraag te bereiken. Hij kon in het programma 7.550 euro verdienen, maar werd als laatste vraag verrast met een muziekgerelateerde sportvraag en ging alsnog onderuit. Dit tot grote woede bij de televisiekijker, die het erg flauw vond dat de beslissende vraag een soort muziekvraag was.

Superbowl

De vraag ging over artiesten die optraden tijdens de Superbowl, de Amerikaanse finale van het American Football. Jeroen wist daar onvoldoende van en verloor het spel. Op Qmusic deed hij vrijdagochtend zijn verhaal. "Ik vond hem heel ver gezocht. Dat was denk ik ook wel te zien aan mijn gezichtsuitdrukking", zo reageert hij.

Reactie Per seconde wijzer

Door de grote hoeveelheid ophef voelde de redactie van Per seconde wijzer ook wel dat ze moest reageren. Ze blijven echter achter de vraag staan. "It’s all in the game. Een finalekandidaat kan altijd een vraag krijgen die heel breed in de categorie valt. Dat hoort bij Per Seconde Wijzer", zo zegt eindredacteur Bart Oenema.

Steun doet kandidaat goed

De steun die Jeroen krijgt doet hem erg goed. "Wat er nu gebeurt, is heel mooi om mee te maken. Maar ik blijf erbij: haal het woord Superbowl weg en het heeft niets met sport te maken. Ik heb me bewust opgegeven voor deze quiz die juist over sport gaat."

Meer over