Halsema zegt nee

Definitief streep door oudejaarsconference van Youp?

5 december 2020 09:25 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Bob Bronshoff
De oudejaarsconference van Youp van 't Hek staat op zeer losse schroeven. Ook burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft laten weten geen grotere groep toe te staan als publiek in Carré.

Youp wil voor de televisieregistratie graag voor meer dan dertig man optreden, maar dat laat de huidige regelgeving niet toe. Halsema kan daar geen uitzondering in maken. "Het barst van de toneelgezelschappen, cabaretiers, de muziekgezelschappen in de stad die allemaal hetzelfde verlangen hebben", aldus Halsema tegenover stadszender AT5.

"Als ik begin een uitzondering te maken, dan staan terecht alle andere instellingen, alle andere cabaretiers, alle andere toneelgezelschappen bij mij voor de deur. En ook Youp van 't Hek zal begrijpen dat dat niet kan", voegt de burgemeester eraan toe.

Twijfels

Youp gaf in november al aan twijfels te hebben over het doorgaan van de conference. "Ik speel nu in de zalen waar het kan. Maar als ik toch denk dat ik de sfeer niet goed krijg, doordat de zaal maar voor de helft of een kwart gevuld kan zijn, dan neem ik 1 december het besluit of ik de voorstelling wel of niet op tv wil uitzenden", zei hij begin november.

Het is officieel nog niet bekend wat nu met de oudejaarsconference van de komiek gaat gebeuren.

Meer over