Geloofwaardiger

Diederik Jekel mijdt RTL Boulevard-studio om voorbeeld te stellen

3 februari 2021 16:52 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© RTL
Diederik Jekel reist voorlopig niet meer af naar de studio van RTL Boulevard om daar duiding te geven over alles rondom het coronavirus. De wetenschapsjournalist vindt het geloofwaardiger als hij vanuit zijn woonkamer inbelt via een videoverbinding.

“Als ik zeg dat iedereen thuis moet werken is het geloofwaardiger als ik zelf ook thuis ben. We moeten niet alleen met de inhoud, maar ook met de vorm uitstralen dat de situatie ernstig is”, zegt Jekel in gesprek met De Volkskrant.

Nootjes

Jekel ging over de situatie nadenken nadat hij in de studio besefte dat hij een verkeerd signaal af gaf door fysiek aanwezig te zijn. “Als ik met een bakje nootjes in de studio met Nikkie Plessen sta te praten over een nieuwe kledinglijn, kan bij de kijker de indruk ontstaan dat het allemaal wel meevalt.”

Videobellen 

Sommigen hebben commentaar op het gegeven van inbellen tijdens uitzendingen. Volgens Jekel is dat al behoorlijk normaal, zeker over de grens. “In de VS, Groot-Brittannië en Duitsland zijn videogesprekken al veel gebruikelijker.” 

RTL Boulevard is dagelijks om 18.35 uur te zien op RTL4.

Meer over