Streamingdienst

Disney+ vanaf 12 november in Nederland

19 augustus 2019 16:57 | amusement | Door Irma Tomas

© Disney
Vanaf 12 november hebben we er weer een nieuwe online videodienst bij. Het nieuwe Disney+ voegt zich dan bij grote spelers als Netflix en Videoland. 

Toch hebben de Amerikanen blijkbaar vertrouwen in succes alhier. Nederland is namelijk het eerste Europese land waar Disney+ wordt gelanceerd, gelijktijdig met de Verenigde Staten en Canada. Dat betekent dat Disney ons ziet als een soort proeftuin om te zien of het concept aanslaat aan deze kant van de wereld. Australië en Nieuw-Zeeland volgen daarna op 19 november. De abonnementsprijs is ook bekend, een maand Disney+ gaat 6,99 euro per maand kosten, dat is een euro minder dan Netflix

The Lion King

Maar wat kunnen we dan gaan zien op Disney+? In ieder geval alle Disney-klassiekers, alles seizoenen van The Simpsons, films van Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Ook de nieuwste films zoals Captain Marvel, Avengers: endgame, Aladdin, Toy Story 4, The lion king en Star Wars: The rise of Skywalker kun je gewoon vanuit je huiskamer (of ergens anders) kijken. Daarnaast gaat Disney ook content maken speciaal voor de streamingdienst. Netflix heeft wereldwijd 152 miljoen abonnees, dus Disney moet haar best doen om de gunst van de kijker te winnen. 

Apple TV

Disney+ is op een aantal apparaten te zien: iPhone, Apple TV, Android telefoons, Playstation, XBox en nog wat zaken. De concurrentie met online streamingdiensten zal trouwens alleen maar groter worden, later dit jaar start ook Apple met de videodienst Apple TV+.

 

Meer over