In de agenda

Dit is de startdatum van De Broeders Van Rossem

20 juli 2023 11:06 | amusement | Door Esther Hut

© NTR

Ruim een jaar na het laatste seizoen van Hier zijn de Van Rossems, zijn Maarten en Vincent binnenkort terug op de buis met hun nieuwbakken programma De Broeders Van Rossem.

En we weten eindelijk de startdatum.

De Broeders Van Rossem

Zet het maar vast in je agenda, want op 30 augustus start een vijfdelig seizoen van De Broeders Van Rossem. Maarten en Vincent van Rossem reizen naar verschillende steden en regio’s in Nederland, waar ze tijdens hun bezoek de rijke geschiedenis van de plek verkennen en verbanden leggen tussen het verleden en de actualiteit.

De broers zullen een bezoekje brengen aan Emmen, Texel, Den Haag, Nijmegen en als laatste Wageningen: de plek waar ze zijn opgegroeid.

Elke plaats heeft een thema

Elke plaats die ze bezoeken is gekoppeld aan een specifiek thema, zoals energie, natuur of wonen. Dit seizoen gaan de historicus en architectuurhistoricus ook het gesprek aan met inwoners en betrokkenen.

De Broeders Van Rossem is een vervolg op Hier zijn de Van Rossems. Door het overlijden van zus Sis vorig jaar is het programma in een nieuw jasje gestoken en heeft het een nieuwe naam gekregen.

De Broeders Van Rossem is vanaf 30 augustus te zien op NPO2 om 20:30 uur.

Meer over